AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

Redactie vrijdag, 29 juli 2022 09:37

Aandelenbeurs maakt een diepe duik in 2022

Aandelenbeurs maakt een diepe duik

2022 is tot nu toe niet bepaald het jaar voor aandelen zoals de S&P 500 en de AEX. We zien dat de meeste van deze aandelen met een goeie 10-15% zijn gekelderd. Dit heeft natuurlijk meerdere oorzaken een daarvan is de hoge inflatie cijfers die de prijzen voor zowat alle levensbehoeftes omhoog heeft gebracht. Een van de ergste dingen die deze oorlog met zich meebrengt, is een hele hoop angst onder retail investeerders die er maar al te snel uit willen. Doordat deze spelers eruit willen zien we snel ook op socialmediaplatformen veel angst ontstaat en zien we een downtrend die zich gaat vormen. Dit fenomeen zagen wij ook gebeuren toen corona langzamerhand steeds serieuzer werd en de lockdowns kregen. Toen waren de meeste aandelen met maar liefst 30% gezakt, iedereen was ook toen onzeker over wat er zou gebeuren.

Crypto volgt de aandelen markt en maakt ook een diepe duik

Niet alleen de aandelen beurs is de pineut van hoge inflatie, maar ook de globale crypto markt staat op zijn kop. We zien nu dat veel cryptomunten met maar liefst 40-60% zijn gedaald dit zijn extreme cijfers vergeleken met de aandelen beurs. Dit komt dan ook omdat er bij aandelen nog iets achter zit wat tastbaar is anders dan bij aandelen is dat bij crypto namelijk niet. Het is allemaal virtueel geregeld, maar dit heeft ook zijn voordelen om op het internet gebruikt te worden. Al redelijk wat websites maken gebruik van crypto betalingen onder anderen ook betrouwbare online casino's.

Wat kun je doen als je een crash meemaakt

Wat we vaak zien na een crash is dat er een zogeheten opluchtingsrally is waar de koers eventjes omhoog gaat. Dit is vaak omdat de koers zo ver is gedaald dat veel mensen denken dat de koers heel laag is en niet lager gaat, natuurlijk is dit vaak niet zo. We zien dat de grote spelers het spel in handen hebben en vaak dit soort rally's laten ontstaan om retailtraders te laten investeren. Nadat ze hebben geïnvesteerd gaan de grote spelers de koers laten dalen en stappen ook vaak retailtraders er weer uit wat als gevolg heeft dat de koers nog lager gaat. Een goede strategie om te investeren in een crash is DCA’ing hier ga je niet al je geld in een keer inzetten, maar eerder verspreid je investeringen over een bepaalde periode. Door deze manier van investeren kan je vaak volatiliteit.  Vermijden in een markt en kom je vaker ook na de crash winstgevend uit.

Crashes zijn vaak de momenten waar geld is verdient

Het klinkt misschien heel raar alhoewel dit wel vaak waar is. Als je terugkijkt naar de historische data zie je dat er na de crash gewoon weer een uptrend wordt gevolg. Wat je ook kan doen is erop inspelen dat de koers naar beneden gaat, dit heet shorten. Als je gaat shorten kan je super veel geld verdienen, maar ook verliezen. Vaak wordt dit gedaan met een hefboom waar je een bepaalde prijs hebt waar je uit de markt wordt gegooid en je positie kwijt bent en dus ook je geld.

De Aandeelhouder TV

oktober 3, 2022

Amerikaanse aandelen prijzen al behoorlijk wat slecht nieuws in

oktober 3, 2022

KPN sprintje – 03okt22

oktober 3, 2022

Eurobonds interessant instapmoment?

oktober 3, 2022

Zorgen om Credit Suisse | 3 oktober 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:19

  Beleggers wachten met spanning op nieuwe inflatiecijfers

 • 17:21

  TA van Edward Loef – Vangrails in de Nasdaq-100 index

 • 16:51

  LYNX Beursflash | Aandeel ING: profiteren van stijgende rentes

 • 11:40

  AEX toont kracht & technisch bodempatroon voor aandeel BESI

 • 08:05

  Beurzen omhoog in aanloop naar nieuwe inflatiecijfers

 • 17:24

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken?

 • 07:43

  Dalende inflatieverwachting geeft beurzen een boost

 • 17:47

  TA van Edward Loef – Bankaandelen hoger na ECB-besluit

 • 13:00

  Swing trading: een ‘spannende’ beleggingsstrategie

Masterclasses

 • LIVE Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

Columns

Nieuw
03 okt 11:15 Cees Smit

Column: Lekker een chippie erbij

03 okt 11:03 Shaun Stevens

Belastende tijden voor Nederlandse REIT’s

03 okt 11:46 Nico Inberg

Wil Blijdorp B&S Group van de beurs halen?