Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Voor het eerst omzetdaling voor Meta Platforms

Voor het eerst omzetdaling voor Meta Platforms
27 jul 2022 om 22:47

Meta Platforms heeft voor het eerst een omzetdaling geboekt en gaf een gedempte outlook af, omdat het bedrijf worstelt met de macro-economische ontwikkelingen en de groeiende concurrentie van rivaal TikTok. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van het social media bedrijf.

De moedermaatschappij van Facebook rapporteerde een kwartaalomzet van 28,8 miljard dollar, een daling van bijna 1 procent ten opzichte van een jaar eerder en iets minder dan de 28,9 miljard dollar die Wall Street had verwacht. Het is de eerste keer dat het bedrijf een kwartaaldaling van de omzet boekte ten opzichte van een jaar eerder.

Meta meldde tevens dat het dagelijkse actieve gebruikersbestand het afgelopen kwartaal is gestegen tot 1,97 miljard gebruikers. In het voorgaande kwartaal was dat nog 1,96 miljard. De stijging overtrof de verwachtingen van analisten. Zij rekenden erop dat het aantal gebruikers zou dalen.

Het bedrijf boekte een nettowinst van 6,69 miljard dollar, ofwel 2,46 dollar per aandeel, tegen 3,61 dollar per aandeel in dezelfde periode vorig jaar. De markt rekende op een winst van 2,54 dollar per aandeel.

Outlook

Meta Platforms voorziet in het lopende kwartaal een omzet van 26,0 tot 28,5 miljard dollar.

Het aandeel Meta platforms daalde woensdag in de elektronische handel nabeurs met 1,9 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.