Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Valuta: markt wacht op Fed

Valuta: markt wacht op Fed
27 jul 2022 om 11:10

De euro noteerde woensdag flink onder de 1,02 dollar in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve.

“De Federal Reserve verhoogt vanavond om acht uur naar verwachting de rente ook dit keer met 75 basispunten”, aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. “Het belangrijkste punt van aandacht voor vandaag wordt de toelichting van voorzitter Jerome Powell”, aldus de analist.

De daling van de euro ten opzichte van het niveau een etmaal eerder schreef Mevissen woensdag toe aan de zorg over de politieke toekomst van Italië, de tegenwind in de Amerikaanse huizenmarkt en de vrees voor een recessie, die wat hem betreft geïllustreerd wordt aan de hand van de Amerikaanse tweejaarsrente die 25 basispunten hoger noteerde dan de tienjaarsrente.

Met het oog op de diverse economische en geopolitieke risico’s aan de onderkant, verlaagde Rabobank de raming voor de euro op een termijn van een maand naar 0,95 dollar.

Het Duitse consumentenvertrouwen liet vanochtend een verdere verslechtering zien.

Voor de Amerikanen staan vanmiddag de orders voor duurzame goederen in juni, de aanstaande woningverkopen in juni en de wekelijkse olievoorraden op het programma.

De euro noteerde woensdag 0,3 procent hoger op 1,0146 dollar. De Europese munt noteerde vlak op 0,8411 Britse pond. Het Britse pond steeg woensdag 0,3 procent en noteerde op 1,2062 dollar. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Wereldhave

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.