Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street lager het weekend in

Wall Street lager het weekend in
22 jul 2022 om 22:10

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag lager gesloten. De S&P 500 verloor 0,9 procent op 3.961,63 punten, de Dow Jones index daalde 0,4 procent op 31.899,29 punten en de Nasdaq leverde 1,9 procent in op 11.834,11 punten.

Volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade was er sprake van terughoudendheid omdat volgende week de Federal Reserve met zijn rentebesluit komt. Ook waren er tegenvallende resultaten van Snap.

Econoom Carsten Brzeski van ING waarschuwde bodemvissers dan ook. “Ik zou nog steeds voorzichtig zijn.”

Brzeski merkte op dat de vergadering van de Federal Reserve en de Amerikaanse groeicijfers volgende week voor meer volatiliteit kunnen zorgen.

Positief was het nieuws dat Oekraïne en Rusland een akkoord hebben bereikt over de herstarten van de graanexport, aldus marktanalist Aslam.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de industrie in de VS in juli minder hard is gegroeid, terwijl de dienstensector kromp. Een “verontrustende verslechtering”, concludeerde econoom Chris Williamson van S&P Global.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,0205. De olieprijs is vrijdag verder gedaald. Bij een settlement van 94,70 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,7 procent goedkoper. Op weekbasis werd WTI zo’n 3 procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

American Express won rond de 2 procent, na beter dan verwachte resultaten en een verhoging van de outlook. De Amerikaanse creditcardmaatschappij boekte het afgelopen kwartaal een hogere omzet geboekt, maar zag de winst dalen door voorzieningen voor kredietverliezen. De maatschappij zag zijn klanten vaker de creditcard trekken, nu er weer wordt gereisd en mensen op zoek zijn naar vertier. In april lagen de uitgaven voor het eerst weer boven het niveau van voor de coronapandemie.

Twitter heeft het afgelopen kwartaal een stevig verlies geleden, ondanks dat de omzet min of meer gelijk bleef en het aantal gebruikers duidelijk groeide. Op een omzet van 1,18 miljard dollar, leed Twitter een verlies van 270 miljoen dollar. Het aandeel steeg toch een procent.

Snap verloor liefst 38 procent, nadat het social mediabedrijf donderdag laat teleurstellende resultaten rapporteerde. Snap boekte het afgelopen kwartaal minder omzet dan verwacht, terwijl het verlies hoger bleek dan waarop door de markt was gerekend. Andere techbedrijven die afhankelijk zijn van advertentie-inkomsten, staan ook onder druk. Zo daalde Meta 7,5 procent.

Verizon gaf vrijdag een winstwaarschuwing af, nadat de winst in het tweede kwartaal daalde ondanks een stabiele omzet. Het aandeel daalde bijna 7 procent.

PPG Industries behaalde in het tweede kwartaal een hogere omzet, terwijl de winst op jaarbasis licht steeg. Het aandeel steeg 4 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Nedap

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.