Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures voorspellen hogere opening Wall Street

Futures voorspellen hogere opening Wall Street
19 jul 2022 om 12:42

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een hogere opening tegemoet. Rond lunchtijd noteren de futures op de S&P 500 tot 0,8 procent in de plus.

Het herstel volgt na een lager slot op maandag. Beleggers reageerden bezorgd op nieuwsberichten dat zwaargewicht Apple kosten gaat besparen vanwege de economische tegenwind, onder meer door minder personeel aan te nemen.

Volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade moeten beleggers het grotere plaatje zien bij Apple. Het bedrijf lanceert volgend jaar een nieuwe lijn met producten, wat betekent dat een personeelsstop waarschijnlijk van korte duur is.

Dinsdag belooft een drukke cijferdag te worden, met de resultaten van onder meer Halliburton, Johnson & Johnson, Lockheed Martin, ManpowerGroup en Netflix.

Maandag nabeurs kwam techreus IBM met cijfers. Die waren goed, maar de outlook viel tegen, wat verder de zorgen over een mogelijke recessie aanwakkert.

Dat niet alleen, maar ook de aanhoudende dreiging dat Rusland de gaskraan in Europa dichtdraait aan het eind van de week, speelt een rol in het sentiment, aldus econoom Jim Reid van Deutsche Bank.

Op macro-economisch vlak is het dinsdag rustig. Voorbeurs verschijnen data over de woningbouw en bouwvergunningen in de maand mei.

De euro/dollar noteert dinsdag op 1,0253, een stijging van ruim een procent. Persbureau Reuters meldde dat de Europese Centrale Bank donderdag een renteverhoging van 50 basispunten overweegt. Verder heeft de dollar terrein verloren nu de markt denkt dat de Federal Reserve de rente volgende week niet met 100 maar met 75 basispunten zal verhogen.

WTI-olie kost dinsdag rond de 103 dollar per vat.

Bedrijfsnieuws

Apple gaat dinsdag een licht hogere opening tegemoet, na een verlies van ruim 2 procent op maandag.

IBM staat voorbeurs 5 procent lager, na het openen van de boeken op maandag. Het bedrijf verlaagde de outlook voor de vrije kasstroom tot 10 miljard dollar, wat aan de onderkant is van de eerder afgegeven bandbreedte.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn maandag lager gesloten. De S&P 500 index daalde 0,8 procent tot 3.830,85 punten, de Dow Jones index verloor 0,7 procent op 31.072,61 punten en de Nasdaq sloot 0,8 procent lager op 11.360,05 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

  • Apple Inc.
    * *
  • Dow Inc.
    * *
  • IBM (International Business Machines)
    * *
  • Lockheed Martin
    * *
  • Lowe’s Companies
    * *
  • Mastercard
    * *

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.