Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Unilever licht

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Unilever licht
19 jul 2022 om 09:11

Berenberg heeft het koersdoel voor Unilever verhoogd van 45,50 naar 46,50 met handhaving van het Houden advies. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van de bank.

Berenberg beargumenteerde deze lichte verhoging aan de hand van de toekomstige kasstromen en een lager risicoprofiel. De bank vindt de huidige waardering voor het aandeel correct.

De zakenbank ziet daarentegen een hoge inflatie, waarmee de volumes onder druk komen of kunnen komen te staan. Ook kan de inflatie ertoe leiden dat het margeherstel bij Unilever meer tijd zal vergen, waarschuwen de analisten. 

Berenberg wees verder op het bewustzijn dat bij het management leeft om het beleid weer meer financieel in te richten, na de koersval in de afgelopen jaren, en te etaleren dat het naar de aandeelhouder luistert. Dat betekent vermoedelijk ook dat overnames die bijdragen aan een overgang naar duurzaamheid op een laag pitje komen te staan.

Berenberg verlaagde wel de ramingen voor de winst per aandeel Unilever voor 2023 en 2024 met respectievelijk 2 en 3 procent. Volgend jaar rekent de bank verder op een autonome omzetgroei van 3,5 procent.

Ook meldde Berenberg dat het zitje van de activistische aandeelhouder Nelson Peltz in de board van Unilever positief kan uitpakken voor de koers. 

Het aandeel Unilever sloot maandag op 45,66 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Just Eat Takeaway.com

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.