Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures voorspellen lagere opening Wall Street

Futures voorspellen lagere opening Wall Street
14 jul 2022 om 12:42

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een lagere opening tegemoet. Rond lunchtijd noteren de futures op de S&P 500 tot een procent lager.

Beleggers blijven bezorgd over de torenhoge inflatie. Die kwam in juni uit op 9,1 procent, het hoogste niveau in ruim 40 jaar.

“Hoewel velen geloven dat met dit Amerikaanse inflatiecijfer een piek is bereikt, is de weg van de minste weerstand vermoedelijk dat de inflatie eerst zal consolideren en met kleine stapjes zal afzwakken”, denkt marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

“Dit betekent dat de inflatiemetingen waarschijnlijk niet in de buurt van het huidige doel van de Fed zullen komen, of het zal in ieder geval veel pijn en tijd kosten voordat de inflatiecijfers dalen”, aldus de marktkenner.

De markt schat de kans op een renteverhoging door de Fed met 100 basispunten later deze maand nu in op 75 procent.

Verder is het aandacht voor het cijferseizoen, dat net is begonnen. Marktkenners verwachten een gemiddelde winstgroei van 4,3 procent voor bedrijven in de S&P 500. Dit zou het traagste groeitempo zijn sinds het vierde kwartaal van 2020, volgens FactSet.

Op macro-economisch vlak is er later vanmiddag aandacht voor de wekelijkse steunaanvragen. Verder staan de Amerikaanse producentenprijzen in de maand juni op de rol. Verwacht wordt een stijging van 0,8 procent op maandbasis, terwijl de kernprijzen vermoedelijk met 0,5 procent zijn gestegen. Dat was in mei xxx.

De Amerikaanse tienjaarsrente stijgt donderdag licht. WTI-olie is ruim 2 procent goedkoper en kost 94 dollar per vat. De euro/dollar handelt op 1,0024.

Bedrijfsnieuws

JPMorgan Chase en Morgan Stanley openen vanmiddag de boeken. Analisten denken niet dat de resultaten al enige vorm van economische stress laten zien, maar zijn wel voorzichtig over de bankensector gezien de pessimistische outlook voor later dit jaar.

Intel heeft klanten verteld dat het de prijzen voor de meeste van zijn microprocessoren en andere chips later dit jaar gaat verhogen, meldde de Japanse zakenkrant Nikkei. Het aandeel daalt voorbeurs licht.

Slotstanden

De S&P 500 index daalde woensdag 0,5 procent tot 3.801,78 punten, de Dow Jones index verloor 0,7 procent op 30.772,79 punten en de Nasdaq sloot 0,2 procent lager op 11.247,58 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.