Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street koerst af op licht lager slot

Wall Street koerst af op licht lager slot
13 jul 2022 om 19:34

De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag licht lager met nog een paar uur handel te gaan.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,1 procent tot 3.817,19 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent op 30.895,10 punten en de Nasdaq noteerde 0,3 procent hoger op 11.292,46 punten.

Het zwaartepunt lag woensdag bij de publicatie van Amerikaanse inflatiedata voorbeurs. De Amerikaanse inflatie steeg in juni tot zijn hoogste niveau in 41 jaar. Op jaarbasis stegen de prijzen met 9,1 procent, tegen 8,6 procent een maand eerder, terwijl op maandbasis sprake was van een stijging met 1,3 procent op maandbasis tegen 1,0 procent in mei. 

“Nou, het [de inflatie] is in ieder geval geen 10 procent”, zei econoom James Knightley van ING. De data bevestigen volgens de econoom een stijging van de rente van 75 basispunten tijdens de volgende beleidsvergadering van de Federal Reserve.

Op macro-economisch vlak werd eveneens bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week is gedaald met 1,7 procent. De marktindex daalde van 305,3 naar 300,0 deze week.

Later op de dag volgt het Beige Book van de Federal Reserve.

De euro/dollar noteerde op 1,0083. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0020 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0036 op de borden. 
    
Olie noteerde woensdag hoger, hoewel uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie vorige week zijn gestegen.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS een tweetal publicatie geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en de producentenprijzen in juni.

Bedrijfsnieuws

Google gaat de rest van het jaar minder nieuwe mensen inhuren. In het tweede kwartaal nam het bedrijf nog 10.000 nieuwe medewerkers aan. Alphabet, het moederbedrijf van Google, daalde 1,2 procent.

Delta Air Lines verloor 5,7 procent na tegenvallende cijfers. Het bedrijf zag de kosten oplopen en belooft betrouwbaarder te worden, nadat het “te hard pushte” om de grote toename van vliegverkeer aan te kunnen.

Fastenal kwam ook voorbeurs met cijfers en verloor 6,0 procent. Donderdag komen ook de eerste grote Amerikaanse banken met cijfers en komt het kwartaalcijferseizoen echt op gang.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Dow Inc.

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.