Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

PepsiCo verslaat prognoses

PepsiCo verslaat prognoses
12 jul 2022 om 12:34

PepsiCo heeft het afgelopen kwartaal het beter gedaan dan analisten hadden verwacht en de omzetverwachtingen voor het gehele boekjaar verhoogd. Dit bleek dinsdagmiddag uit de cijfers van de Amerikaanse fabrikant van frisdranken en snacks.

PepsiCo boekte in het tweede kwartaal, dat eindigde op 11 juni van dit jaar, een aangepaste winst per aandeel van 1,86 dollar tegen 1,72 dollar een jaar eerder. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 1,74 dollar per aandeel op een verwachte omzet van 19.510 miljoen dollar.

De omzet van het bedrijf kwam uit op 20.225 miljoen dollar tegen 19.217 miljoen dollar over het tweede kwartaal in 2021. Autonoom groeide de omzet met 13,0 procent. Dat was in het eerste kwartaal 13,7 procent.

Netto daalde het resultaat van 2.358 miljoen dollar naar 1.429 miljoen dollar. Er werd over de verslagperiode een afschrijving geboekt van 1.359 miljoen dollar. Een jaar eerder was er geen sprake van een afschrijving.

Outlook

De prognose voor de omzet voor het gehele boekjaar werd verhoogd. Voor het lopende boekjaar verwacht PepsiCo een autonome omzetstijging van 10 tegen eerder 8 procent.

De verwachting voor de groei van de aangepaste winst per aandeel tegen constante valuta bleef staan op 8 procent.

De verwachting voor de aangepaste winst per aandeel ligt op 6,63 dollar tegen 6,26 dollar over 2021, terwijl analisten uitgaan van 6,67 dollar.

Het aandeel PepsiCo steeg dinsdag in de elektronische handel voorbeurs in New York 0,8 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Pepsico

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.