Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Frankrijk bereidt zich voor op afsluiting Russisch gas – media

Frankrijk bereidt zich voor op afsluiting Russisch gas – media
10 jul 2022 om 11:54

De Franse regering bereidt zich voor op een totale afsluiting van de Russische gasvoorziening. Dit meldde persbureau Reuters zondag op basis van uitspraken van minister van Financiën Bruno Le Maire tijdens een economische conferentie in Zuid-Frankrijk.

“Ik denk dat een totale afsluiting van de Russische gaslevering een reële mogelijkheid is… en we moeten ons op dit scenario voorbereiden”, aldus Le Maire.

Met ongeveer 17 procent van zijn aanvoer uit Rusland, is Frankrijk minder afhankelijk van Russisch gas dan sommige van zijn buren. Maar Franse kerncentrales zouden moeite hebben om harder te draaien, aangezien veel reactoren momenteel niet beschikbaar zijn door onderhoud.

In Nederland kondigde minister Jetten van Klimaat en Energie vorige maand het eerste niveau van een gascrisis af, wat gelijk staat aan een vroegtijdige waarschuwing.

Het kabinet besloot daarom om de kolencentrales harder te laten draaien, zodat minder aardgas wordt verbruikt. Ook wordt meer energie geïmporteerd. Het kabinet is bezig om de Nederlandse gasopslagen verder te vullen, boven de Europese norm, zei de minister vorige maand.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.