AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

Redactie woensdag, 29 juni 2022 10:11

3 interessante mogelijkheden als je wilt starten met traden of handelen

Wil je beginnen met traden of handelen? Dan is het belangrijk om te weten in welke markt je dat wilt doen. Je kunt bijvoorbeeld traden in valutaparen, maar ook in cryptocurrencies of grondstoffen. Ook handelen in aandelen behoort tot de mogelijkheden. Wil je een start maken met trading maar weet je niet zo goed waarin? Wij geven je 3 interessante opties. 

 

Is traden hetzelfde als beleggen?

 

Beleggen is iets anders dan traden. Trading doe je vooral snel en kort. Zodra de aandelen van de betreffende markt stijgen, begin je met traden of handelen. Doorgaans kan dit enkele uren of dagen duren. Bij beleggen is de looptijd anders. De aandelen waarin je belegt houd je voor minimaal een jaar vast. Beleggen is dus meer iets voor op de lange termijn.

 

Markten die interessant zijn als je wilt beginnen met trading

 

Er zijn ontzettend veel markten waarmee je jouw trading avontuur kunt beginnen. Zoals bijvoorbeeld online forexhandel. Dit betekent het handelen in valutaparen. Je koopt een valuta met een andere valuta. Zodra je ene valuta in waarde stijgt, begin je met traden.

 

Een andere optie voor trading is het handelen in aandelen. Je koopt dan bijvoorbeeld een aandeel in een bekend bedrijf of product. Zoals bijvoorbeeld PostNL of Coca Cola. Online kun je de live koersen bijhouden. Zo weet je precies waneer je jouw aandeelt kunt traden.

 

Natuurlijk zijn er nog veel veel markten die interessant zijn als je wilt beginnen met traden of handelen. Daarnaast heb je ook een betrouwbare broker nodig. Dit is een platform waarop je kunt handelen in verschillende soorten aandelen, crypto’s of forex exchanges. 

 

Beginnen met traden? Dit zijn 3 interessante markten

 

Voordat je begint met traden of handelen in valuta, digitale munten of aandelen, is het belang om je goed te laten informeren. Kies daarom voor een betrouwbare aanbieder en laat je goed informeren. Zo kun je dus altijd veilig én verantwoord beleggen op een leuke manier.

 

1. Valutamarkt

 

Geld ruilen voor geld? Ja, dat is eigenlijk precies wat je doet als je ervoor kiest om te handelen in valuta. Je gaan traden met zogenaamde valutaparen. Je koopt bijvoorbeeld Amerikaanse dollars met euro’s of andersom. Zodra de koersen stijgen verkoop je de valuta. De termijnen zijn vrij kort. Daarom wordt deze snelle handel ook wel daytrading genoemd.

 

2. Cryptocurrencies

 

Je kunt ook handelen of traden in digitale valuta. Dit worden ook wel cryptocurrencies genoemd. Hoewel deze markt behoorlijk kan fluctueren en volatiel kan zijn, is crypto trading ook erg interessant. Je hebt de keuze uit verschillende soorten cryptocurrencies. De meest bekende is Bitcoin, maar je kunt ook traden in Ripple of bijvoorbeeld Litecoin en Ethereum. 

 

3. Aandelen

 

Heb je nog niet zo veel ervaring met trading? Dan kun je het beste handelen in aandelen. Het is een toegankelijke markt . Je kunt bijvoorbeeld aandelen kopen en verkopen van alle soorten buitenlandse en Nederlandse bedrijven die in het bezit zijn van een beursnotatie.

 

Maak een vliegende start met deze praktische tips

 

Of je nu wilt gaan handelen in de online forexhandel, digitale valuta of aandelen van beursgenoteerde bedrijven. Een goede voorbereiding is het halve werk. Kies in de eerste plaats een broker met een betrouwbare reputatie. Lees klantbeoordelingen en reviews.

 

Neem voldoende informatie tot je met betrekking tot de markt waarin je wilt gaan handelen. Een goede trading website voorziet je in deze behoefte. Vaak hebben deze websites of platformen ook voldoende contactmogelijkheden. Bijvoorbeeld wanneer je vragen hebt of graag advies wilt over een specifieke markt. Begin te investeren met kleine bedragen.

 

Op deze manier geef je jezelf de ruimte om de markt goed te leren kennen. Gebruik alleen geld dat je niet persé nodig hebt. Met een goede broker, de juiste trading markt én praktische tips kom je goed beslagen ten ijs. Zo maak je van jouw trading een succes. 

De Aandeelhouder TV

september 23, 2022

Cyclische aandelen uit de gratie

september 23, 2022

“In de ban van de beer…”

september 23, 2022

Opgelet: Beleggers gaan meer belasting betalen

september 23, 2022

Deze aandelen zijn nu extreem aantrekkelijk gewaardeerd! | DeAandeelhouder Podcast Afl. 88

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:19

  Beleggers wachten met spanning op nieuwe inflatiecijfers

 • 17:21

  TA van Edward Loef – Vangrails in de Nasdaq-100 index

 • 16:51

  LYNX Beursflash | Aandeel ING: profiteren van stijgende rentes

 • 11:40

  AEX toont kracht & technisch bodempatroon voor aandeel BESI

 • 08:05

  Beurzen omhoog in aanloop naar nieuwe inflatiecijfers

 • 17:24

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken?

 • 07:43

  Dalende inflatieverwachting geeft beurzen een boost

 • 17:47

  TA van Edward Loef – Bankaandelen hoger na ECB-besluit

 • 13:00

  Swing trading: een ‘spannende’ beleggingsstrategie

Masterclasses

Columns

Nieuw
24 sep 15:12 Nico Inberg

Riemen vast: Italië en Oekraïne zetten de toon

23 sep 13:41 Nico Inberg

Komende week: Italië en Donbass zetten de toon

23 sep 12:53 Ole Hansen

Grondstoffen knallen omhoog