Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nederland heeft minder geld nodig

Nederland heeft minder geld nodig
24 jun 2022 om 13:33

De Nederlandse heeft de financieringsbehoefte voor dit jaar verlaagd. Dit meldde het agentschap van het ministerie van Financiën woensdag.

Den Haag heeft nu 7 miljard euro minder nodig, waarmee de behoefte uitkomt op 66,3 miljard euro. Dat betekent dat Nederland 40 tot 45 miljard euro wil ophalen op de kapitaalmarkt, in plaats van 45 miljard euro.

De Staat hield wel een belangrijke slag om de arm: “De huidige economische omstandigheden zorgen ervoor dat de geschatte financieringsbehoefte door een hoge mate van onzekerheid wordt omgeven.”

Voor het derde kwartaal heeft de Staat twee veilingen in de planning. Op 12 juli heropent de Staat een lening die afloopt op 15 juli 2032 en in september gaat er een nieuwe lening de deur uit met een looptijd van dertig jaar. Voor de eerste lening wordt door de Staat gemikt op 1,5 tot 2,5 miljard euro.

Voor korte leningen gaat Nederland op 6 juli, 18 juli, 1 augustus, 15 augustus, 5 september en 19 september de markt op. De details hiervan worden op de woensdag voorafgaand aan de veiling bekend gemaakt.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.