Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Deutsche Bank zet Heineken op kooplijst

Beursblik: Deutsche Bank zet Heineken op kooplijst
24 jun 2022 om 09:03

Deutsche Bank heeft vrijdag het advies voor Heineken verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel werd daarbij bijgesteld van 97,00 euro naar 106,00 euro.

De Duitse bank omschrijft de bierbrouwer als een kwalitatief hoogstaand en met name defensief aandeel, dat handelt op een aantrekkelijke waardering met ruimte voor een opwaartse bijstelling van de verwachtingen op een moment dat ‘downgrades’ voor de bredere markt juist waarschijnlijker zijn, vanwege de economische tegenwind. 

Heineken slaagt er volgens analist Mitch Collett goed in orde hogere kosten door te berekenen aan de klant. Daarbij lukt het de brouwer ook goed om de kosten in de hand te houden. De EBIT zal in 2023 flink hoger uitvallen dan de analistenconsensus nu verwacht, denk Collett.

Door deze tegenstelling verwacht Deutsche Bank dat het aandeel Heineken zowel absoluut als relatief, dat wil zeggen afgezet tegen de bredere aandelenmarkt, goed zal presteren.

Het aandeel Heineken is vrijdag in Amsterdam kort na de beursgong onder de AEX aandelen de grootste stijger met 2 procent op 89,78 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Heineken

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.