Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Video: sterkste correctie obligatiemarkt sinds jaren tachtig

Video: sterkste correctie obligatiemarkt sinds jaren tachtig
20 jun 2022 om 12:42

De wereldwijde obligatiemarkt lijdt aanzienlijke verliezen, waarbij Amerikaanse treasuries en de Duits bund angstvalling dicht de daling van 27 procent naderen die begin jaren tachtig op de borden stond. Dit zei Chief Investment Strategist Lukas Daalder van BlackRock Nederland maandag voor de camera van ABM Financial News.

Daalder laat de ontwikkelingen op de obligatiemarkt zien aan de hand van de nominale en reële ontwikkeling van de treasuries en bunds.

“Als je de wereldwijde obligatiemarkt bekijkt dan zit je al onder die 20 procent. Kijk je naar de Europese en Amerikaanse beurs, dan zie je dat die verliezen daar nog niet helemaal zijn. Duitsland zit tegen een verlies van ongeveer 18 procent en Amerika zit daar vlak onder”, zei Daalder.

“Maar kijken we naar de reële ontwikkeling, dus niet alleen naar de koersontwikkeling van de obligatiemarkt, maar ook naar wat inflatie met het rendement doet. Nou, dan zitten we al zwaar in een ‘bearmarkt’. We noteren op dit moment op een correctie van ongeveer 25 procent. Daarmee zijn we eigenlijk heel dicht, angstvallig dicht gekomen bij de -27 procent die begin jaren tachtig op de borden stond. Nog 2 procent te gaan en dan hebben we ook dat record weer achter ons”, aldus de strateeg.

Klik hier voor: sterkste correctie obligatiemarkt sinds jaren tachtig

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.