Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Majorel wil fuseren met Sitel

Update: Majorel wil fuseren met Sitel
20 jun 2022 om 09:55

Majorel heeft overeenstemming bereikt op de belangrijkste punten over een fusie met Sitel Group, in een transactie ter waarde van circa 9 miljard euro. Dat maakten de bedrijven maandagochtend bekend.

Aandeelhouders van Majorel zouden een belang van 43,9 procent in het nieuwe bedrijf krijgen, plus een dividend in contanten van 440 miljoen euro. De meeste aandelen van beide bedrijven zitten bij een handvol grote aandeelhouders.

De bedrijven zeggen dat de bedrijfsculturen erg goed op elkaar aansluiten en dat het gedeelde ondernemerschap de weg plaveit voor een succesvolle integratie. “We realiseerden ons al vroeg dat we hetzelfde DNA hebben als Majorel”, aldus CEO Laurent Uberti van Sitel.

CEO Thomas Mackenbrock van Majorel wordt na de fusie chief investment officer en CEO van de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika, zo werd afgesproken. Uberti wordt de CEO van het fusiebedrijf.

De beoogde combinatie zou wereldleider in klantenservice-callcenters worden, met een omzet van 5,4 miljard euro in een  branche waarin meer dan 300 miljard euro per jaar omgaat.

De EBITDA zou meer dan 1 miljard euro zijn en het aantal medewerkers wereldwijd meer dan 240.000, waarvan er meer dan 165.000 afkomstig zijn van Sitel. De omzetgroei zou dit jaar uitkomen in de dubbele cijfers en de EBITDA-marge op 16 tot 17 procent, afgezien van synergievoordelen.

De overname door Sitel zou zo’n 20 procent aan extra waarde creëren voor de aandeelhouders van Majorel, doordat het fusiebedrijf zich sneller kan ontwikkelen en omdat er rond 100 miljoen euro aan jaarlijkse synergievoordelen te realiseren zijn. Het bericht spiegelt een waardestijging van het aandeel Majorel van 91 procent voor, vergeleken met de slotkoers vrijdag.

De Afrikaanse aanwezigheid van Majorel en die in Azië van Sitel completeert de geografische spreiding voor beide bedrijven. Majorel is een combinatie van Bertelsmann-dochter Arvato met het Marokkaanse Saham.

Deze twee grote aandeelhouders van Majorel zijn het eens over de kernvoorwaarden voor een overname met de familie Mulliez, die de meerderheidsaandeelhouder is van Sitel. Na de geplande fusie zou de familie Mulliez bijna 45 procent van de aandelen hebben, Bertelsmann en Saham elk 17,3 procent en het management van Sitel en Majorel respectievelijk 11,2 en 0,4 procent. Slechts 8,8 procent van de aandelen zijn dan vrij verhandelbaar.

De transactie zou eind dit jaar of begin volgend jaar moeten worden afgerond.

Na de fusie zou het bedrijf het hoofdkantoor in Luxemburg hebben en een notering aanhouden in Amsterdam. De nieuwe naam wordt na de fusie bekendgemaakt.

Het aandeel Majorel steeg maandag 13,9 procent naar 29,05 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.