Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ING verlaagt koersdoel AkzoNobel

Beursblik: ING verlaagt koersdoel AkzoNobel
16 jun 2022 om 10:11

ING heeft het koersdoel voor het aandeel AkzoNobel verlaagd van 105,00 naar 92,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dat bleek donderdag uit een analistenrapport van de bank.

ING heeft na de winstwaarschuwing van AkzoNobel eerder deze week de taxaties voor de EBIT in de jaren 2022 tot en met 2024 met respectievelijk 8, 4 en 3 procent verlaagd.

ING merkte donderdag op dat de doelstelling van AkzoNobel voor de aangepaste EBITDA voor 2023 nog altijd op 2,0 miljard euro staat, een niveau dat ING pas in 2024 in beeld ziet komen en de consensus voor 2023 voorlopig 1,9 miljard euro aanhoudt. Daarbij wees ING op een verschil in formulering door het bedrijf, die nu iets minder stellig oogt.

ING wees ook op de nadere toelichting die AkzoNobel gaf na de winstwaarschuwing, waaruit bleek dat het bedrijf een stijging met 1,4 miljard euro aan grondstofkosten heeft ingecalculeerd vanaf begin 2020 tot en met het einde van het tweede kwartaal van 2022. Daar de onderneming nog altijd in staat lijkt de hogere kosten door te berekenen, houdt ING vast aan de verwachting dat de marges in de tweede jaarhelft van 2022 stijgen. De vergelijkingsbasis voor de volumes worden in het derde kwartaal ook gunstiger, voegde ING daaraan toe.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel AkzoNobel 2,4 procent lager op 69,78 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Akzo Nobel

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.