Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Besi laat doelstellingen vermoedelijk ongemoeid

Beursblik: Besi laat doelstellingen vermoedelijk ongemoeid
14 jun 2022 om 13:23

De kans is klein dat BE Semiconductor Industries tijdens de beleggersdag op woensdag 15 juni de doelstellingen voor 2025 significant zal wijzigen. Dit denkt UBS.

Momenteel mikt het bedrijf uit Duiven op een omzet van meer dan 1 miljard euro in 2025, met en brutomarge tussen 57 en 62 procent. De nettomarge zal dan vermoedelijk 30 tot 35 procent zijn.

“Deze doelstellingen werden in juni 2021 gegeven en het is onwaarschijnlijk dat deze significant veranderen denken wij, gezien de macro-economische onzekerheid”, aldus UBS. Dat wijst tevens op een vertraging in de consumentenvraag, die wordt gecompenseerd door de vraag vanuit datacenters.

“Maar gebaseerd op de huidige winstgevendheid denken we dat er wat opwaarts potentieel is aan de winstkant”, aldus de Zwitserse bank die voor dit jaar rekent op een brutomarge van meer dan 60 procent.

Verder rekent UBS op sterke uitspraken over de orders voor hybrid bonding, die het sentiment goed zullen doen, hoewel ze vermoedelijk niet worden gekwantificeerd.

In de eerste drie maanden van dit jaar was de totale orderinstroom 205 miljoen euro. Er was minder vraag voor het hoogste segment smartphones. En ook Chinese klanten van Besi waren wat rustiger. Hier valt momenteel volgens UBS ook niet veel verbetering te verwachten.

UBS heeft een koopadvies op Besi met een koersdoel van 88,00 euro. Het aandeel steeg dinsdag 1,1 procent naar 53,04 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Besi

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.