Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

HAL zet overnamebod Boskalis door

HAL zet overnamebod Boskalis door
3 jun 2022 om 08:36

HAL is van plan in de tweede helft van juni het bod op Boskalis officieel te lanceren. Dit maakte de investeerder vrijdagochtend bekend.

HAL deed eerder dit jaar een voorwaardelijk bod op Boskalis van 32,50 euro per aandeel, waar na betaling van 0,50 euro aan dividend door Boskalis nog 32,00 euro van over is. 

Na gesprekken met de maritiem dienstverlener, besluit de investeerder het bod definitief te lanceren in de tweede helft van deze maand.

De afronding van de deal wordt vervolgens in het derde kwartaal van dit jaar verwacht.

Boskalis liet eerder vanochtend weten niet helemaal tevreden te zijn over de prijs die HAL biedt en beveelt het bod daarom niet aan bij zijn aandeelhouders. Er zijn gesprekken geweest met HAL om het bod te verhogen, maar daar voelt de investeerder momenteel niets voor.

Al met al besloot Boskalis om, in het belang van alle aandeelhouders, het voorgenomen bod neutraal voor te leggen op prijs en aandeelhouders daardoor desgewenst de mogelijkheid te geven hun aandelen aan te bieden.

Over de niet-financiële voorwaarden, waar onder meer de strategie, organisatie en werknemers onder vallen, werd wel overeenstemming bereikt door Boskalis en HAL.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers HAL Trust

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.