Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bullard zegt dat de Fed de verwachtingen van renteverhogingen moet waarmaken

Bullard zegt dat de Fed de verwachtingen van renteverhogingen moet waarmaken
1 jun 2022 om 21:52

De Federal Reserve zal de door de markt verwachte renteverhogingen moeten doorvoeren. Dit zei voorzitter James Bullard van de St. Louis Fed woensdag.

Bullard zei dat de financiële markten veel renteverhogingen van de centrale bank al hebben ingeprijsd en dat het aan de Amerikaanse centrale bank is om dit te ratificeren met aanhoudende renteverhogingen.

“Het feit dat de marktrentes boven hun prepandemische benchmarks zijn gestegen, terwijl de beleidsrente dat niet is, kan worden gezien als het effect van een geloofwaardige forward guidance”, zei Bullard. “De Fed moet de eerder afgegeven forward guidance nog bekrachtigen, maar de effecten op de economie en op de inflatie zijn al merkbaar”, voegde hij toe.

Bullard is een stemgerechtigd lid van het Federal Open Market Committee en een standvastige voorstander van tariefverhogingen die gericht zijn op het aanpakken van de hoge inflatie.

De Fed zal op 14 en 15 juni bijeenkomen. De bijeenkomst zal waarschijnlijk resulteren in een renteverhoging van een half procentpunt.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.