Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Meer omzet voor Nvidia

Meer omzet voor Nvidia
25 mei 2022 om 22:46

Nvidia boekte in het afgelopen kwartaal fors meer omzet, maar waarschuwt voor een stap terug in het komende kwartaal, vanwege Rusland en lockdowns in China. Dat bleek woensdag nabeurs bij de kwartaalcijfers van het Amerikaanse bedrijf. 

De omzet van 8,29 miljard dollar was 46 procent hoger dan een jaar eerder en 8 procent hoger dan in het voorgaande kwartaal.  

De nettowinst per aandeel was 0,64 dollar, 16 procent lager dan een jaar eerder en bijna de helft lager dan in het voorgaande kwartaal. De winst werd gedrukt door een verliespost van 1,35 miljard dollar na het afblazen van de overname van Arm. In totaal was er een winst van 1,62 miljard dollar, tegen 1,91 miljard dollar een jaar eerder. 

Oprichter en CEO Jensen Huang sprak van een uitdagend macro-economisch klimaat en wees op de recordresultaten bij Data Center en Gaming.  

Outlook
 
Nvidia voorziet in het tweede kwartaal een omzet van 8,10 miljard dollar, na het verlies van 500 miljoen dollar aan omzet rond Rusland en de coronaviruslockdowns in China.  Het bedrijf rekent op een brutomarge van 65,1 procent in het tweede kwartaal.

Het aandeel Nvidia daalde nabeurs 6,5 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Nvidia Corp

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.