AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

Redactie woensdag, 25 mei 2022 08:23

Bedrijfspand kopen? Zo pak je het juist aan

Wil je een nieuw bedrijfspand kopen? Dan ben je mogelijk al voorzichtig begonnen om te kijken welke panden er in de buurt allemaal te koop staan. Mogelijk heb je het ideale bedrijfspand zelfs al wel gevonden. In dat geval wil je waarschijnlijk niet te lang wachten. Hoe langer je wacht, des te groter de kans dat het bedrijfspand voor jouw neus wordt weggekaapt. Als je nog niet eerder een bedrijfspand hebt gekocht, weet je mogelijk niet hoe je dit aanpakt. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk hoe je te werk gaat bij een bedrijfspand kopen.

Zoek uit of je het pand met eigen geld kunt financieren
Wanneer je al jarenlang zelfstandig ondernemer bent, heb je inmiddels mogelijk een behoorlijk eigen vermogen opgebouwd. In dat geval ben je misschien in staat om een bedrijfspand met eigen geld te kopen. Dit lijkt interessant, want je hoeft geen lening af te sluiten. Hierdoor hoef je niet iedere maand een deel af te betalen. Toch is het lang niet altijd interessant om een bedrijfspand volledig met eigen geld te financieren. Dit is onder meer het geval als je praktisch al jouw geld in het nieuwe pand moet steken. In dat geval blijft er weinig tot niets meer over om bijvoorbeeld in te springen op veranderingen binnen jouw branche. Vraag jezelf daarom af of het verstandig is om een bedrijfspand te financieren met eigen geld.

Vraag een zakelijke financiering aan
Heb je onvoldoende eigen vermogen om de aankoop van een bedrijfspand te financieren? Of wil je liever niet al jouw geld investeren in een nieuw pand? Dan biedt een zakelijke lening uitkomst. Je leent in dat geval geld om de aankoop van het bedrijfspand te financieren. Wie een bedrijfspand wil kopen met geleend geld, kan uit verschillende financieringsvormen kiezen. Je kunt hier namelijk zowel een zakelijke lening als een zakelijke hypotheek voor gebruiken. Wat de beste financiering is? Dat verschilt per situatie. Voor de ene ondernemer is het aantrekkelijker om een zakelijke lening aan te vragen, terwijl de ander meer baat heeft bij een bedrijfshypotheek. Kies daarom nooit lukraak een financieringsvorm uit, maar verdiep je eerst goed in de mogelijkheden voordat je een keuze maakt.

Breng eigen geld in
Zowel voor een zakelijke lening als zakelijk hypotheek geldt dat je een bedrijfspand koopt met geleend geld. Het gevolg hiervan is dat je iedere maand een vast bedrag aflost. Dit bedrag bestaat niet alleen uit aflossing, maar ook uit rente. Bij beide financieringsvormen betaal je rente over het hele bedrag dat je leent. Niet gek, want een geldverstrekker stelt het volledige bedrag in één keer tot jouw beschikking. Om de maandelijkse lasten omlaag te brengen, kun je ervoor kiezen om eigen geld in te brengen. Je hoeft in dat geval minder te lenen, waardoor je logischerwijs ook een lager bedrag per maand aflost. Dit hoeft overigens niet, want bij zowel een zakelijke hypotheek als een zakelijke lening kun je per jaar een bepaald percentage kosteloos extra aflossen.

De Aandeelhouder TV

januari 31, 2023

AEX “Stuwende Stieren” – 31jan23

januari 31, 2023

Belangrijke beursweek met Fed en ECB

januari 31, 2023

Grootste stijger AEX: ASM International (ASMI)

januari 31, 2023

KPN en UBS zijn content | 31 januari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:13

  Europees economisch sentiment trekt aan en beurs in standby-modus voor rentebesluiten

 • 12:08

  AEX stabiliseert binnen uptrend & TA-update Tesla

 • 08:21

  Deze week: rentebesluit Fed en ECB

 • 08:15

  S&P 500 breekt dalende trend, dankzij Big Tech

 • 15:12

  LYNX Beursflash | Aandeel Tesla: analyse 4e kwartaalcijfers

 • 10:07

  Aandeel Tesla: Musk’s Masterplan

 • 08:55

  Futures op Wall Street hoger na cijfers Tesla & Chevron

 • 13:00

  Aandeel ASML: aanhoudende vraag naar chips stuwt omzet

 • 10:35

  ETF van de week: Invesco Solar Energy UCITS ETF (S0LR)

Masterclasses

 • 07 februari

  De beleggingstips voor 2023 van Nico Inberg

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
31 jan 11:29 Nico Inberg

KPN: Hoeksteentje in de portefeuille

31 jan 09:04 Bas Heijink

Chinese aandelen de lucht in?

30 jan 14:37 Nico Inberg

Philips krijgt het voordeel van de twijfel