Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: goede prestaties bij Renewi

Beursblik: goede prestaties bij Renewi
24 mei 2022 om 10:16

Renewi heeft afgelopen boekjaar, dat eind maart eindigde, iets beter dan verwacht gepresteerd. Dit stelden analisten van Degroof Petercam dinsdag.

De onderliggende EBIT van 134 miljoen euro lag “comfortabel” boven de meer dan 120 miljoen euro waarop Renewi zelf rekende. Degroof mikte op 130 miljoen euro.

Ondanks dat de winst met circa 70 miljoen euro steeg naar meer dan 75 miljoen euro besloot Renewi geen dividend uit te keren. Vanochtend kondigde de afval- en recyclingspecialist de overname van het Amsterdamse Paro aan, de eerste grote acquisitie sinds de combinatie Renewi in 2017 ontstond. 

“Als gevolg van toenemende regelgeving, verwachten we dat de markt zich klaarmaakt voor een nieuwe consolidatiefase”, aldus Degroof. En Renewi is “perfect” gepositioneerd om zo marktaandeel te winnen, aldus de analisten.

De bank ziet de berichtgeving van vanochtend als een bevestiging van zijn positieve oordeel over Renewi. De vooruitzichten voor het lopende boekjaar zijn volgens Degroof ook positief.

Degroof herhaalde dinsdag het koopadvies voor Renewi met een koersdoel van 12,10 euro. Het aandeel stijgt dinsdag 5,6 procent naar 8,24 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Renewi

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.