Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street in het rood na volatiele handel

Wall Street in het rood na volatiele handel
19 mei 2022 om 22:07

Wall Street is donderdag lager gesloten na een volatiele handel en een flinke koersval op woensdag. De S&P 500 index daalde 0,6 procent op 3.900,79 punten, de Dow Jones index verloor 0,8 procent op 31.253,13 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 11.388,50 punten.

Beleggers denken dat de teleurstellende cijfers van Walmart en Target van de afgelopen dagen een bewijs vormen dat de hoge inflatie de Amerikaanse consumenten raakt. 

“Het sentiment in de markt is zeer negatief”, oordeelde analist Naeem Aslam van AvaTrade. 

“Handelaren denken dat als grote bedrijven zoals Walmart al moeite hebben om de hogere inflatie te verteren, de situatie helemaal lastig moet zijn voor middelgrote en kleine bedrijven”, voegde Aslam toe. 
 
Dat consumenten meer krediet opnemen om hun dagelijkse levensbehoeften te kunnen blijven bekostigen, is volgens de marktanalisten ook geen goed teken. “Hoger schulden in een tijd van een dreigende recessie is de perfecte cocktail voor een grote ramp”, waarschuwde Aslam. 

Op macro-economisch vlak was het nieuws ook niet positief. De nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering stegen vorige week, terwijl de Philadelphia Fed index in mei is gekelderd. Verder daalden de bestaande woningverkopen in april sterker dan verwacht. 

De leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie zijn in april gedaald. Dit meldde The Conference Board donderdag. De daling was te wijten aan zwakkere consumentenbestedingen en een afname van de bouwvergunningen, verklaarde Ataman Ozyildirim, Senior Director of Economic Research bij Conference Board. 

WTI-olie werd 2,7 procent duurder ten opzichte van woensdag en kostte rond 110 dollar per vat. De euro/dollar noteerde donderdagavond op 1,0586. De Amerikaanse tienjaarsrente daalde tot 2,85 procent.

Bedrijfsnieuws

Cisco heeft in het afgelopen kwartaal een tegenvallende omzet geboekt, waarop de omzetverwachting voor het hele boekjaar neerwaarts werd bijgesteld. Cisco verwacht dat de jaaromzet met 2 tot 3 procent zal stijgen op jaarbasis, terwijl eerder nog rekening werd gehouden met een groei van 5,5 tot 6,5 procent. Het aandeel verloor 13,5 procent.

Het aandeel Tesla is uit de ESG S&P500 index gehaald. CEO Elon Musk was daar niet blij mee, en liet zich kritisch uit over ESG op Twitter. Tesla daalde licht.

Kohl’s heeft zichzelf zich donderdag in de etalage gezet en gaf tegelijk een winstwaarschuwing. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het Amerikaanse warenhuis.

Kohl’s heeft Goldman Sachs in de arm genomen om de strategie van het bedrijf tegen het licht te houden en een zo breed mogelijk scala aan opties te bestuderen. In dit proces  zijn tot nu toe 25 partijen in naar voren gekomen, wat een aantal niet-bindende voorstellen opleverde. Het aandeel steeg 4,5 procent.

Harley-Davidson daalde ruim 9 procent. De fabrikant van motorfietsen stopt met de assemblage en levering van motorfietsen vanwege mogelijke problemen bij een leverancier van onderdelen.

Target, dat woensdag al flink onder druk stond, verloor donderdag nog eens 5 procent. Walmart verloor zo’n 2,5 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.