Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Credit Suisse blijft positief over ArcelorMittal

Beursblik: Credit Suisse blijft positief over ArcelorMittal
18 mei 2022 om 16:57

Credit Suisse handhaaft het Outperform advies op ArcelorMittal en verhoogde het koersdoel licht van 45,00 naar 46,00 dollar. Dit bleek woensdag uit een rapport van analist Carsten Riek.

Het aandeel biedt nog steeds veel waarde, ondanks de recente toename van geopolitieke risico’s, stelt hij. Wel zijn er weinig aanjagers voor het aandeel op de korte termijn, moet men bekennen bij de Zwitserse bank.

Na de meevallende eerstekwartaalcijfers en de positieve uitspraken over de komende kwartalen, verhoogde Credit Suisse de raming voor de EBITDA in 2022 met 19 procent, vooral dankzij de hogere marges in Europa en Noord-Amerika. Het aandeel wordt gewaardeerd tegen een korting van 38 procent op de genormaliseerde winst, aldus Riek.

De huidige koers weerspiegelt al een recessie zoals in 2020, denkt hij. Aandeelhouders kunnen dit jaar echter naar verwachting 3 miljard dollar aan kapitaal tegemoet zien, op basis van de vrije kasstroom van 5,7 miljard dollar. In 2020 was die kasstroom slechts 1,6 miljard dollar.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.