AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

Beursblik: weer winst verwacht voor ABN AMRO

Beursblik: weer winst verwacht voor ABN AMRO
16 mei 2022 om 14:40

ABN AMRO heeft in het eerste kwartaal naar verwachting weer winst gemaakt, dankzij hogere fee-inkomsten en ondanks hogere voorzieningen voor oninbare leningen. Dat blijkt uit een consensusverwachting van analisten, gepubliceerd door de bank zelf.

Zij rekenen gemiddeld op een nettowinst van 236 miljoen euro, tegen een verlies van 54 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

De netto rentebaten zouden wel wat lager uitkomen, op 1,315 miljard euro, tegen 1,363 miljard vorig jaar. De fee-inkomsten stijgen naar verwachting van 406 miljoen naar 431 miljoen euro.

De voorzieningen voor slechte leningen staan bij de analisten gemiddeld genoteerd op 121 miljoen euro, of 18 basispunten van het leningenboek. Dat is een grotere verliespost dan de 77 miljoen euro van vorig jaar.

De kostenratio zou net onder 75 procent van de inkomsten uitkomen. Dat is fors beter dan een jaar eerder, maar minder goed dan in het voorgaande kwartaal.

ABN AMRO publiceert de kwartaalcijfers woensdag voorbeurs. Bij de cijfers over het vierde boekte de bank nog ruim een half miljard euro winst.

Sectorgenoot ING publiceerde vorige week een forse verliespost op Rusland en Oekraïne, maar analisten waren positief over de onderliggende trends voor de rentebaten, fees en kosten. ING kan optimistischer worden over de rentebaten nu de swaprente oploopt onder invloed van een verkrappend monetair beleid in de Verenigde Staten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers ABN AMRO

*

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!