Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures Wall Street wijzen omlaag

Futures Wall Street wijzen omlaag
12 mei 2022 om 13:07

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een lagere opening tegemoet in wat mogelijk opnieuw een turbulente dag wordt op de markt, na een tegenvallend hoog Amerikaanse inflatiecijfer woensdag.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,8 procent in het rood.

Aandelenkoersen staan onder druk door zorgen dat de Federal Reserve zijn jarenlange ruime monetaire beleid abrupt moet terugdraaien om de torenhoge inflatie te bestrijden.

“Markten vrezen dat centrale banken door de inflatie te beteugelen een recessie of sterke economische terugval zullen veroorzaken. Als je naar de inflatiecijfers van gisteren kijkt, is het misschien iets te vroeg om te zeggen dat de inflatie heeft gepiekt”, zei Luc Filip van SYZ Private Banking.

Donderdag zijn er nieuwe cijfers voor de producentenprijzen, ook een inflatiemaatstaf. Economen rekenen op een minder snelle stijging van de prijzen die toeleveranciers aan industriële bedrijven in rekening brengen. de producentenprijzen stegen in maart nog met 1,4 procent op maandbasis en men verwacht in april een stijging van 0,5 procent. Ook de kerninflatie is vermoedelijk wat afgekoeld.

Ook zijn er vanmiddag wekelijkse cijfers over de nieuwe aanvragen van Amerikaanse werkloosheidsuitkeringen.
 
De olieprijs daalde. Een juni-future West Texas Intermediate daalde 1,5 procent tot 104,06 dollar, terwijl een juli-future Brent 1,5 procent goedkoper werd op 105,85 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0438. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,0519 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Bedrijfsresultaten zijn er donderdag van WeWork, Six Flags en Endeavor.

Beyond Meat kelderde 23 procent in de handel voorbeurs. De maker van vleesvervangers meldde een tegenvallend verlies door hogere uitgaven.

Coinbase daalde nog eens 8 procent in de elektronische handel voorbeurs, nadat het bitcoinplatform woensdag al een kwart van zijn beurswaarde verloor.

Walt Disney moest 5 procent prijsgeven. Het operationele verlies viel hoger uit dan verwacht. De huidige groeitrend in abonnees voor de streamingdienst van het entertainmentbedrijf is mogelijk niet houdbaar, waarschuwde de CFO.

Rivian Automotive lijkt 3 procent hoger van start te gaan. Het management zei te verwachten dat problemen in de aanvoerketen later dit jaar zullen afnemen.

Foxconn, de grootste toeleverancier van Apple, meldde een meevallende winstgroei van 5 procent. Het Taiwanese bedrijf moest sommige fabrieken een aantal dagen dichtgooien door de terugkeer van de coronaviruspandemie in China. Ook de omzet was sterker dan voorzien.

Slotstanden

Wall Street sloot woensdag lager na het tegenvallende inflatiecijfer. De brede S&P 500 index daalde 1,6 procent tot 3.935,25 punten, de Dow Jones index verloor 1,0 procent op 31.834,37 punten en de Nasdaq sloot 3,2 procent lager op 11.364,24 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.