Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: SBM goed op schema na sterke kwartaalomzet

Beursblik: SBM goed op schema na sterke kwartaalomzet
12 mei 2022 om 10:19

SBM Offshore ligt op schema met zijn jaardoelstelling, nadat het een sterke omzet heeft geboekt in het eerste kwartaal. Dit oordeelde analist Luuk van Beek van Degroof Petercam donderdag.

Van Beek ziet dat SBM al een groot deel van zijn jaardoelstelling voor de Turnkey-omzet heeft behaald in het eerste kwartaal. Het orderboek biedt bovendien goed zicht op de rest van het jaar, vooral voor de lease-activiteiten.

“We vinden het zeer bemoedigend dat het management stelt dat de margeverwachtingen voor Turnkey robuust blijven”, aldus Van Beek. “Gezien de significante uitdagingen in de Aziatische aanvoerketen, is het best een sterke prestatie dat SBM de impact op de winstgevendheid heeft weten te beperken.”

Hoewel deze uitdagingen volgens Van Beek voorlopig een rol blijven spelen, is het trackrecord van SBM “zeer sterk”. “Dat geeft vertrouwen”, aldus de analist.

Degroof Petercam handhaafde het koopadvies op SBM Offshore, maar het koersdoel ging van 23,00 naar 24,00 euro. Het aandeel daalde donderdagochtend met 0,7 procent tot 13,67 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers SBM Offshore

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.