Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wat te doen met aandelen Just Eat Takeaway na de daling van de koers

Wat te doen met aandelen Just Eat Takeaway na de daling van de koers
5 mei 2022 om 13:37

Koers Just Eat Takeaway op dieptepunt

Aandelen Just Eat Takeaway (JET) staan ruim 75% onder de hoogste koers op €24. De koers is sinds de beursgang in 2016 terug bij af. Gisteren vond de beladen jaarvergadering plaats, maar in de ochtend begon het vuurwerk met het schrappen van twee agendapunten.

Zo kon COO Jorg Geberig (voorlopig) zijn biezen pakken na een aanklacht voor wangedrag op een bedrijfsuitje. Verder kondigde de voorzitter van de Raad van Commissarissen aan zich niet herkiesbaar te stellen. Hij hield de eer aan zichzelf zullen we maar zeggen.

Vooral het nieuws over de COO kwam hard aan bij beleggers en zette de aandelen van JET onder druk. De koers van het aandeel Just Eat Takeaway stond aan het eind van de dag 9% lager.

In onderstaande video bespreekt Albert Jellema van ProBeleggen en De Aandeelhouder de jaarvergadering en een menu aan opties voor Just Eat Takeaway. Hij geeft ook aan wat hij doet met zijn aandelen Just Eat Takeaway.

Over Just Eat Takeaway

Just Eat Takeaway.com (JET) is een online food delivery marktplaats. Opgericht vanaf de zolderkamer in 2000 door CEO Jitse Groen. De eerste online marktplaats was Thuisbezorgd.nl in Nederland. Sindsdien is het platform uitgebreid naar de meeste landen in Europa, Verenigde Staten, Canada en Australië en Nieuw-Zeeland. Takeaway.com wil restaurants en consumenten met elkaar in contact brengen door het bestel- en betalingsproces te faciliteren via haar mobiele applicatie en website. Just Eat Takeaway.com haalt het grootste deel van zijn inkomsten uit provisies op maaltijden die via het platform worden besteld. In 2016 vond de beursgang plaats en werd het bedrijf genoteerd aan de Euronext Amsterdam.

Koers aandeel Just Eat Takeaway sinds de beursgang

In de grafiek hieronder de koers ontwikkeling van het aandeel Just Eat Takeaway sinds de beursgang.

Koers aandeel Just Eat Takeaway 2022-05-05 125812

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Pharming

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.