Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Verdere autonome omzetgroei voor Wolters Kluwer

Verdere autonome omzetgroei voor Wolters Kluwer
4 mei 2022 om 08:33

Wolters Kluwer heeft in de eerste drie maanden van dit jaar de autonome omzet op jaarbasis zien stijgen en de outlook voor het gehele boekjaar herhaald. Dit maakte het dataconcern woensdag voorbeurs bekend in een tussentijds handelsbericht.

De omzet steeg in het eerste kwartaal van dit jaar met 8,0 procent. De zogeheten terugkerende omzet, goed voor 81 procent van de groepsomzet, zag het bedrijf eveneens met 8,0 procent stijgen op autonome basis. De niet-terugkerende omzet steeg met 9,0 procent.

Als de valuta-effecten worden meegenomen dan tekende zich ook een omzetstijging met 8,0 procent af door de stijging van de dollar. Het bedrijf genereert een aanzienlijk deel van zijn omzet in dollars.

Bij de Health-divisie steeg de omzet autonoom met 9,0 procent, bij Tax & Accounting eveneens met 9,0 procent, bij Governance, Risk & Compliance met 8,0 procent en Legal & Regulatory met 6,0  procent.

De aangepaste operationele marge steeg, onder meer door minder reiskosten, zonder dat het databedrijf dit kwantificeerde.

De aangepaste vrije kasstroom steeg met 6,0 procent. De verhouding tussen de nettoschuld en het EBITDA-resultaat kwam op 31 maart van dit jaar uit op 1,2 bij een nettoschuld van 1,92 miljard euro.

Aandeleninkoop

Van het lopende inkoopprogramma van 600 miljoen euro is dit jaar tot op heden 216 miljoen euro voltooid.

Outlook

Wolters Kluwer voorziet voor 2022 circa 5 procent groei van de aangepaste winst per aandeel. Verder rekent het databedrijf op een aangepaste operationele marge van 25,5 tot 26,0 procent en een aangepaste vrije kasstroom van 1.025 tot 1.075 miljoen euro. Over 2021 was dit 1.010 miljoen euro en over 2020 907 miljoen euro.

Het aandeel Wolters Kluwer sloot dinsdag op een groen Damrak op 93,08 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Wolters Kluwer

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.