NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM maandag, 2 mei 2022 22:09

Wall Street hoger na late opleving

In dit artikel vind u onder andere informatie over: APPLE INC.,

Wall Street eindigde maandag hoger na een late opleving. De S&P 500 index steeg 0,6 procent op 4.155,38 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 33.061,50 punten en de Nasdaq sloot 1,6 procent in de plus op 12.536,02 punten.

April was de slechtste maand voor de Amerikaanse aandelenmarkten sinds de economie van de VS voor het eerst werd getroffen door het coronavirus. Voor de Nasdaq, die op maandbasis zo'n 13 procent verloor, was het de slechtste maand sinds de crash van 2008 terwijl de S&P 500 inmiddels weer in een correctie is beland, de tweede keer dit jaar.

Maandag keken beleggers uit naar de inkoopmanagersindexen voor de Amerikaanse industrie, maar de aandacht was toch vooral gericht op het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdagavond. De inkoopmanagersindex van S&P Global toonde een lichte groeiversnelling in april, wat er volgens econoom Chris Williamson op duidt dat de economie in de Verenigde Staten in het tweede kwartaal verbetert, na een zwak eerste kwartaal. De inkoopmanagersindex van ISM daalde in april, tot 55,4.

De Fed zal deze week waarschijnlijk een renteverhoging met 50 basispunten aankondigen. Dat gaat vermoedelijk gepaard met ferme taal over een strenger monetair beleid, aldus David Bahnsen, chief investment officer van vermogensbeheerder Bahnsen Group.

Bahnsen verwacht dat de Fed vaag zal blijven over de afbouw van de balans.

Volgens Michael Kramer van Mott Capital is er een reële kans dat de aandelenmarkten na het rentebesluit woensdag opveren, zoals dit vaak gebeurt na een persconferentie van de Fed, maar die rally zal van korte duur zijn.

"Ik zie niet in hoe deze markt zal kunnen herstellen, tenzij de Fed een meer dovish standpunt inneemt of de waarderingen ver genoeg dalen, zodat zij de markt kunnen ondersteunen. Dus lagere koersen zullen waarschijnlijk volgen na een eventuele opleving na de FOMC," zei Kramer.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde maandag even op 3,00 procent, het hoogste niveau sinds november 2018.

De euro/dollar noteerde maandagavond op 1,0511. WTI-olie werd maandag een half procent duurder op ruim 105 dollar per vat. Belangrijk richtpunt voor de oliemarkten is de OPEC-bijeenkomst die donderdag op de agenda staat.

"We verwachten dat OPEC+ vasthoudt aan zijn geleidelijke productieverhogingen, wat de weg vrijmaakt voor een stijging richting de 108 dollar", aldus analist Peter Cardillo van Spartan Capital.

Bedrijfsnieuws

Berkshire Hathaway behaalde in het eerste kwartaal van 2022 minder winst dan in dezelfde periode een jaar eerder, omdat het bedrijf van Warren Buffett minder rendement behaalde uit zijn brede portefeuille aan investeringen. Dit bleek zaterdag uit de resultaten van het investeringsvehikel van de bekendste belegger ter wereld. Het aandeel daalde ruim anderhalf procent.

Buffett meldde zaterdag het belang in computerspelmaker Activision Blizzard te hebben verhoogd naar 9,5 procent sinds de aankondiging van de overname door Microsoft, begin dit jaar. Het aandeel steeg ruim 3 procent.

De Europese Commissie is een formeel onderzoek gestart naar de restricties van Apple om te voorkomen dat gebruikers van een iPhone andere betaaltechnologie gebruiken dan die van de fabrikant zelf. Dit meldde eurocommissaris Margrethe Vestager maandagmiddag. Het aandeel, dat vrijdag 3,5 procent verloor na het publiceren van cijfers, steeg maandag licht.

Amazon, dat vrijdag 14 procent verloor na het openen van de boeken donderdagavond, steeg maandag licht. In New York stemden werknemers bij een van de faciliteiten tegen het oprichten van een vakbond. Bij een andere faciliteit in New York was in april juist voor het oprichten van een vakbond gestemd.


De koers van het aandeel APPLE INC. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

After_the_bell

De Aandeelhouder TV

juli 1, 2022

Marc Langeveld & Nico over Prosus, BESI, Just Eat Takeaway & ASML | De Aandeelhouder Podcast Afl. 76

juli 1, 2022

Philips en Inflatiecijfers | 1 juli 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juni 30, 2022

AEX Maandafsluiting – 30jun22

juni 30, 2022

De ideale wereld. De wereld is momenteel ziek, maar wij gaan hem samen beter maken | Golden Crosses

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:38

  TA van Edward Loef – CASH IS KING

 • 07:00

  Nasdaq noteert slechtste kwartaal sinds 2008 vanwege rentevrees

 • 17:03

  TA van Edward Loef – Goud en zilver in de uitverkoop?

 • 13:00

  Diagonal spread: optiestrategie met veel mogelijkheden

 • 13:00

  Calendar spread: inspelen op verschillende looptijden

 • 08:29

  Beurs blijft onrustig; Europa opent ruim 1% lager

 • 16:13

  TA van Edward Loef – Shell wel, Just Eat Takeaway niet

 • 09:44

  ETF van de week: Wisdomtree WTI Crude Oil 1x Daily Short (9GA7)

 • 08:09

  Weer een bearmarket rally en olieprijs blijft sterk

Masterclasses

Columns

Nieuw
01 jul 10:52 Nico Inberg

Accsys: in gesprek met CEO Rob Harris

01 jul 09:06 Nico Inberg

Halfjaar 2022: Rente als Beul

30 jun 11:50 Redactie

ETF v/d Week: Infrastructuur