Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Coca-Cola boekt sterke cijfers

Coca-Cola boekt sterke cijfers
25 apr 2022 om 13:25

The Coca-Cola Company heeft in het eerste kwartaal van 2022 sterk gepresteerd met een dubbelcijferige omzetgroei. Dit bleek maandag uit de cijfers van het Amerikaanse frisdrankgigant. 

“We zijn tevreden met onze resultaten over het eerste kwartaal”, zei CEO James Quincy in een toelichting. 

De volumes stegen met 8 procent in de eerste kwartaal, en de omzet zelfs met 16 procent tot 10,5 miljard dollar. Op autonome basis steeg de omzet nog iets harder, met 18 procent. 

Naast een gunstige volume-ontwikkeling boekte Coca-Cola ook een stijging van de prijsmix met 7 procent dankzij prijsverhogingen.

Daarmee deed het bedrijf beter dan verwacht. De analisten die aan de consensus van FactSet bijdroegen rekenden op 9,8 miljard dollar aan omzet. 

De operationele marge steeg op jaarbasis van 30,2 tot 32,5 procent.

De winst per aandeel steeg met 23 procent tot 0,64 dollar en op vergelijkbare ging het om een winststijging met 16 procent. Dit is duidelijk beter dan waarop de analisten hadden gerekend. De consensus lag op 0,58 dollar per aandeel. 

Outlook 

Het stopzetten van de activiteiten in Rusland zal volgens Coca-Cola een impact van 1 procent op de volumes hebben, van 1 tot 2 procent op de omzet en de operationele winst en van 0,04 dollar op de winst per aandeel op vergelijkbare basis. 

Toch handhaaft het frisdrankbedrijf de verwachtingen voor het hele boekjaar. Coca-Cola voorziet een autonome omzetgroei van 7 tot 8 procent en de vergelijkbare winst per aandeel stijgt met 5 tot 6 procent ten opzichte van de 2,32 dollar in 2021.

Het aandeel Coca-Cola lijkt maandag iets hoger te gaan openen. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.