Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Renault boekt minder omzet

Renault boekt minder omzet
22 apr 2022 om 11:26

Renault heeft in het eerste kwartaal van 2022 een lagere omzet geboekt, vanwege het tekort aan halfgeleiders, de hoge inflatie en de oorlog in Oekraïne. Dit bleek vrijdag uit de kwartaalcijfers van de Franse autoproducent.

Renault boekte een 2,7 procent lagere omzet van 9,7 miljard euro, tegen 10,0 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder.

De fabrikant verkocht in de eerste drie maanden van dit jaar 552.000 auto’s, een daling van 17,1 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Daarnaast zei het bedrijf nog steeds de opties te onderzoeken voor de mogelijke afsplitsing van zijn elektrische auto-activiteiten. “In dit stadium liggen alle opties nog op tafel”, zei CFO Thierry Pieton. Dat betekent dat een beursgang ook nog altijd een mogelijkheid is.

Renault herhaalde vrijdag de op 23 maart afgegeven outlook voor het hele boekjaar. 

Renault verlaagde toen zijn verwachting voor de operationele winstmarge van meer dan vier procent naar circa 3 procent en zei verder in 2022 een positieve operationele kasstroom voor de automotive-activiteiten te verwachten, waar deze eerder nog werd geraamd op meer dan 1 miljard euro.

Renault zal in de herfst een update geven over zijn strategie en doelstellingen.

Het aandeel Renault noteerde vrijdag 1,2 procent lager op 23,24 euro.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.