Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Meer omzet voor SAP

Meer omzet voor SAP
22 apr 2022 om 08:05

SAP heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de omzet zien oplopen, maar het operationele resultaat en de marges onder druk zien staan. Dit meldde de Duitse softwarespecialist vrijdagochtend in een cijferrapportage.

De omzet van SAP steeg op jaarbasis met 11 procent naar 7,08 miljard euro, terwijl het operationeel resultaat met 10 procent toenam naar 1,05 miljard euro.

Aandeleninkoop

Van het lopende inkoopprogramma van eigen aandelen met een totale omvang van 1 miljard euro is per 31 maart inmiddels 581 miljoen euro ingekocht.

Outlook

Voor het lopende boekjaar gaat SAP onverminderd uit van een omzet uit cloud en software die uitkomt tussen de 25,0 en 25,5 miljard euro tegen 24,08 miljard euro in 2021.

De operationele winst zal tegen constante wisselkoersen met 0 tot 5 procent dalen, voorziet SAP, en de vrije kasstroom moet boven de 4,5 miljard euro uitkomen. Dit was in 2021 circa 5 miljard euro.

Het bedrijf bevestigde vrijdag ook de verwachting voor de vrije kasstroom. Deze moet dit jaar boven de 4,5 miljard euro uitkomen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers SAP

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.