Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Basic-Fit verwelkomt fors meer leden

Basic-Fit verwelkomt fors meer leden
21 apr 2022 om 07:46

Basic-Fit heeft in het eerste kwartaal van dit jaar fors meer leden verwelkomd, terwijl er ook flink meer clubs werden geopend. Dit bleek donderdag uit een kwartaalupdate van de uitbater van fitnessclubs.

In het afgelopen kwartaal steeg het ledenbestand naar 2,63 miljoen leden, een plus op jaarbasis van 46 procent en van 18 procent op kwartaalbasis. Basic-Fit voorzag ook circa 2,6 miljoen leden te hebben aan het einde van het kwartaal.

Er werden in het kwartaal 72 nieuwe clubs geopend, waardoor het totale netwerk aan clubs steeg tot 1.087.

De omzet trok ook flink aan van 10,7 miljoen euro vorig jaar naar 162 miljoen euro dit jaar. Vorig jaar werd Basic-Fit nog hard geraakt door de coronacrisis. Maatregelen dwongen de keten ertoe de deuren gesloten te houden.

CEO René Moos sprak van een sterke stijging van het aantal leden van meer dan 400.000 in het afgelopen kwartaal. “Dit werd bereikt terwijl er nog steeds enkele coronamaatregelen van kracht waren”, aldus de topman, “waaronder een lockdown van twee weken in Nederland.”

Eind maart had Basic-Fit 209 miljoen euro aan liquide middelen.

Outlook

Voor dit jaar verwacht de uitbater van fitnessclubs minimaal 1 miljoen nieuwe leden te verwelkomen, terwijl het clubnetwerk tot 1.250 clubs moet groeien. Per 21 april heeft Basic-Fit al 82 clubs geopend.

Verder wordt voor dit jaar gemikt op een omzet van 800 tot 850 miljoen euro met een onderliggende EBITDA van circa 240 miljoen euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Basic-Fit

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.