Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Procter & Gamble verhoogt omzetverwachting

Procter & Gamble verhoogt omzetverwachting
20 apr 2022 om 13:32

Procter & Gamble heeft in het afgelopen kwartaal een iets beter dan verwachte winst per aandeel behaald en verhoogde de outlook voor de jaaromzet. Dit bleek woensdagmiddag uit de cijfers van de Amerikaanse producent van persoonlijke en huishoudelijke verzorgingsmiddelen uit Cincinnati.

In het afgelopen kwartaal, het derde kwartaal dat in maart eindigde, steeg de winst per aandeel van 1,26 tot 1,33 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op 1,30 dollar.

De omzet steeg met 7 procent op jaarbasis van 18,1 naar 19,4 miljard dollar. Op autonome basis steeg de omzet met 10 procent. De markt rekende op een omzet van 18,7 miljard dollar.

De volumes stegen in het afgelopen kwartaal opnieuw met 3 procent. Nu was het de divisie Healthcare met een stijging van 8 procent die de stevigste plus liet zien. Maar ook alle andere divisies zagen de volumes stijgen, op Beauty na, waar een pas op de plaats werd gemaakt.

Dividend en aandeleninkoop

Het bedrijf uit Cincinnati wil meer dan 8 miljard dollar aan dividend uitkeren over dit boekjaar. Verder staat er een aandeleninkoopprogramma van 10 miljard dollar gepland tegen eerder 9 tot 10 miljard dollar.

Outlook

Op autonome basis rekent het bedrijf nu op een omzetgroei van 6 tot 7 procent tegen eerder 4 tot 5 procent, destijds ook al een verhoging ten opzichte van de prognose daarvoor van 2 tot 4 procent.

P&G rekent voor het huidige boekjaar inmiddels op een omzetgroei op gerapporteerde basis van 4 tot 5 procent tegen eerder 3 tot 4 procent.

De verwachting voor de winst per aandeel bleef ongewijzigd en loopt met 6 tot 9 procent op ten opzichte van boekjaar 2021 toen deze uitkwam op 5,50 dollar. De aangepaste winst zal nog altijd met 3 tot 6 procent stijgen ten opzichte van de 5,66 dollar vorig jaar.

In de huidige outlook houdt P&G rekening met een tegenwind van 2,5 miljard dollar tegen eerder 2,3 miljard dollar door hogere grondstoffenkosten en met 400 miljoen dollar tegen eerder 300 miljoen dollar aan hogere transportkosten. 

De verwachte 3,2 miljard dollar aan kosten heeft omgerekend een negatief effect van 1,26 dollar per aandeel in 2022, aldus P&G.

In de elektronische handel voorbeurs noteerde het aandeel Procter & Gamble in New York 1,9 procent hoger.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.