Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Kleine openingswinst Wall Street verwacht

Kleine openingswinst Wall Street verwacht
19 apr 2022 om 15:08

Wall Street lijkt dinsdag toch een iets hogere opening tegemoet te gaan.

Rond de klok van drie uur noteerden de futures op de S&P index 0,1 procent hoger, net als die voor de Nasdaq. Eerder op de middag wezen de futures nog op een kleine verlies bij de start van de handel.

De macro-agenda is vandaag vrijwel leeg. Voorbeurs bleken zowel de in aanbouw genomen woningen als de verstrekte bouwvergunningen onverwacht toegenomen.

Kwartaalcijfers waren er voorbeurs van onder anderen Halliburton, Johnson & Johnson, Lockheed Martin en Manpower. Vanavond nabeurs volgen dan nog IBM en Netflix.

De markt rekent volgens beleggingsstrateeg Ralph Wessels van ABN AMRO op een “redelijk winstgroei en een behoorlijke omzetgroei op jaarbasis”.

Voor de bedrijven in de S&P500 wordt voor het eerste kwartaal een omzetgroei van 10,9 procent en een winstgroei van 6,1 procent verwacht. Voor de Stoxx600 is dit respectievelijk 20,3 en 25,1 procent. “De sector energie zal aan deze groei fors bijdragen.”

Analisten zullen bij de cijfers volgens Wessels vooral letten op de marge-ontwikkeling en de vooruitzichten die bedrijven afgeven. 

James Bullard zorgde maandagavond voor wat opschudding door te zeggen dat de Federal Reserve haast moet maken met het verhogen van de rente. Mogelijk moet de Fed zelfs met 75 basispunten verhogen dan met 50.

“Dat [75 basispunten] is niet mijn basisscenario […] maar ik zou het niet willen uitsluiten”, aldus Bullard.

Het drastisch verhogen van de rente is nodig om de inflatie, die op het hoogste niveau in 40 jaar staat, te beteugelen, meent de centraal bankier, die ook stemrecht heeft in de Fed.

“De inflatie is veel hoog”, vindt Bullard, die zegt vertrouwen te hebben dat er Fed erin slaagt om de inflatie omlaag te krijgen zonder dat de centrale bank aan geloofwaardigheid verliest.

Vanmiddag is het de beurt aan Charles Evans van de Chicago Fed om te spreken.

De euro/dollar handelde dinsdag op 1,0797. Olie wordt ruim twee procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Johnson & Johnson verlaagde de outlook voor heel 2022, maar verhoogde wel het dividend. De omzet steeg afgelopen kwartaal iets minder sterk dan voorzien, maar de winst viel juist wat hoger uit dan verwacht. Het aandeel opent vermoedelijk 0,7 procent lager.

Halliburton behaalde in het eerste kwartaal meer omzet en de winst steeg. De aangepaste winst per aandeel was 0,35 dollar per aandeel, iets hoger dan de 0,34 dollar die analisten volgens FactSet gemiddeld hadden voorspeld. het aandeel opent 3 procent lager.

ManpowerGroup boekte in het afgelopen kwartaal beduidend meer omzet en resultaat dan een jaar eerder. De winst per aandeel kwam uit op 1,68 dollar tegen 1,11 dollar in het eerste kwartaal van 2021. Manpower rekende vooraf zelf op 1,56 tot 1,64 dollar per aandeel. Voor het lopende tweede kwartaal mikt Manpower op een aangepaste winst per aandeel van 2,31 tot 2,39 dollar. 

Lockheed Martin heeft in het eerste kwartaal van 2022, ondanks een omzetdaling, de winstverwachtingen overtroffen en de outlook herhaald. Het aandeel opent circa 2 procent lager.

Slotstanden

De Dow Jones index sloot maandag 0,1 procent lager op 34.412 punten. De S&P maakte een pas op de plaats op 4.392 punten en de Nasdaq leed een klein verlies van 0,1 procent. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.