Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Direct resultaat NSI onder druk

Direct resultaat NSI onder druk
14 apr 2022 om 07:22

NSI heeft in het eerste kwartaal van 2022 een lager direct resultaat geboekt, terwijl ook de huurinkomsten onder druk stonden. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van het Nederlandse vastgoedfonds.

CEO Bernd Stahli merkte op dat NSI in het afgelopen kwartaal opnieuw getroffen werd door een nieuwe opleving van het coronavirus. Pas tegen het einde van maart zag de topman dat de restricties werden afgebouwd. Desondanks sprak Stahli van een sterk eerste kwartaal.

NSI boekte in het afgelopen kwartaal een direct resultaat, bestaande uit de huuropbrengsten, verminderd met de exploitatiekosten, beheerskosten, algemene kosten en financieringskosten, van 8,6 miljoen euro, een daling van 4,6 procent ten opzichte van vorig jaar, toen het vastgoedfonds een direct resultaat rapporteerde van 9,0 miljoen euro.

De netto huurinkomsten daalden dan ook in de verslagperiode met 3,4 procent naar 12,8 miljoen euro. Op vergelijkbare basis stegen de huurinkomsten juist met 10 procent, dankzij een positieve indexatie van de huurcontracten. Maar dit effect zal in de komende kwartalen teruglopen, zo verwacht NSI, omdat de onderhoudskosten zullen oplopen.

Het indirecte resultaat, inclusief de fluctuerende herwaarderingen van het vastgoed, kwam uit op 1,0 miljoen euro positief, tegenover 0,4 miljoen euro negatief in het jaar ervoor.

Zo kwam het totale resultaat uit op 9,6 miljoen euro, in vergelijking met 8,6 miljoen euro een jaar eerder.

De EPRA-winst per aandeel bedroeg 0,49 euro. Dit was een jaar eerder 0,45 euro per aandeel.

De zogeheten netto loan-to-value bedroeg eind maart 27,1 procent tegen 28,2 procent eind december 2021. Het leegstandspercentage steeg met 0,4 procentpunt tot 6,3 procent.

Outlook

Het vastgoedfonds mikt voor 2022 op een EPRA-winst per aandeel van 2,05 tot 2,10 euro, zo liet NSI al eerder weten. Tegen 2026 moet deze winst stabiliseren op 2,70 tot 2,80 euro per aandeel. NSI verwacht een stabiel dividend uit te kunnen keren van 2,16 euro per aandeel.

Vandaag houdt NSI ook een beleggersdag.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NSI

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.