Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Deutsche Bank verhoogt koersdoel ArcelorMittal

Beursblik: Deutsche Bank verhoogt koersdoel ArcelorMittal
14 apr 2022 om 08:17

Deutsche Bank heeft donderdag het koersdoel voor ArcelorMittal verhoogd van 46,00 naar 48,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

Analist Bastian Synagowitz verwacht dat ArcelorMittal in het afgelopen kwartaal de EBITDA op kwartaalbasis zag dalen van 5,1 tot 4,7 miljard dollar, vanwege margedruk in de meeste divisies. Sterkere marges in Europa en een stevige rugwind bij de mijnbouwactiviteiten zullen de margedaling deels kunnen opvangen, bent hij.

Synagowitz gaat tevens uit van hogere prijzen en hoewel de blootstelling aan Oekraïne significant werd teruggeschroefd, verhoogde de analist zijn EBITDA-taxaties voor dit jaar met 17 procent. Zodoende kwam hij uit op een hoger koersdoel. De analist houdt wel rekening met de nodige onzekerheid op macro-economisch niveau in de tweede helft van dit jaar.  

Deutsche Bank verwacht dat het rendement op de vrije kasstroom sterk blijft, waardoor ook de aandeelhoudersbeloningen op een hoog niveau blijven. Desondanks sluit de analist niet uit dat ArcelorMittal in het tweede kwartaal het tempo van het inkopen van eigen aandelen wat terugschroeft.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers AMG Critical Materials NV

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.