Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Deliveroo groeit verder

Deliveroo groeit verder
12 apr 2022 om 08:17

Deliveroo heeft in het eerste kwartaal de groei verder zien aantrekken, ondanks een moeilijke vergelijkingsbasis. Dit maakte de Britse maaltijdbezorger dinsdagochtend bekend.

De brutotransactiewaarde steeg op jaarbasis met 12 procent tegen constante wisselkoersen, terwijl de bestellingen met 18 procent aantrokken. Deliveroo noemde dit een sterke prestatie, gezien de moeilijke vergelijkingsbasis met het eerste kwartaal van 2021, toen Deliveroo profiteerde van de lockdownmaatregelen in veel landen.

Op kwartaalbasis trok de brutotransactiewaarde met 3 procent aan en stegen de bestellingen met 2 procent.

Zowel in de Britse thuismarkt als daarbuiten zag Deliveroo de resultaten aantrekken.

Deliveroo handhaafde dinsdag de outlook voor heel 2022. Daarmee mikt de maaltijdbezorger onverminderd op een groei van de brutotransactiewaarde met 15 tot 25 procent tegen constante wisselkoersen. Deliveroo verwacht dat het groeitempo in de tweede jaarhelft zal versnellen. Dit heeft volgens de maaltijdbezorger te maken met de moeilijke vergelijkingsbasis in de eerste helft van dit jaar.

De aangepaste EBITDA zal dit jaar 1,5 tot 1,8 procent negatief zijn.

“De prestaties in het eerste kwartaal waren in lijn met de verwachtingen die we in maart hebben afgegeven”, zei CEO Will Shu dinsdagochtend in een toelichting.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.