Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs lager gesloten

Olieprijs lager gesloten
7 apr 2022 om 20:42

De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag lager gesloten en zette daarmee de neerwaartse trend van de twee voorgaande sessies voort.

De prijs voor een vat ruwe olie daalde tot het laagste niveau in drie weken.

Analisten wezen op een groot aantal factoren die de druk op de olieprijs veroorzaken, waaronder de stijgende Amerikaanse olievoorraden, de vrijgave van olie uit strategische reserves, de vrees voor stagflatie en het vermogen van Rusland om olie te blijven produceren en te verkopen aan onder andere Europa, China en India, ondanks inspanningen van Washington om meer landen ertoe te brengen te stoppen met het importeren van Russische energie.

De meest recente voorraaddata van het Amerikaanse energieagentschap EIA zorgden voor een verrassing. Uit de data bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gestegen met 2,4 miljoen vaten, te midden van een zwakke vraag naar benzine. 

De olieprijs stond woensdag tevens onder druk door de aankondiging van een gecoördineerde vrijgave van ruwe olie uit de strategische reserves van lidstaten van het Internationaal Energieagentschap (IEA). Bovenop de 180 miljoen vaten ruwe olie die in de komende zes maanden uit de strategische voorraden in de VS worden vrijgegeven, kondigde het agentschap de vrijgave van nog eens 60 miljoen vaten aan.

De meifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot donderdag 0,2 procent, ofwel 0,20 dollar, lager op 96,03 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.