Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures Wall Street wijzen omlaag

Futures Wall Street wijzen omlaag
30 mrt 2022 om 13:22

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet, terwijl de olieprijzen weer stijgen op aanhoudende zorgen over de oorlog in Oekraïne.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd 0,3 procent in het rood.

Dinsdag maakten de Amerikaanse aandelenmarkten juist een sprongetje omhoog, waardoor de S&P500 weer minder dan 20 procent onder zijn laatste top uitkwam en dus niet langer in het terrein van een beurscorrectie zat. De beurs steeg daarmee vier dagen op rij en stond op een winst van 6 procent sinds begin maart.

“Er was groeiend optimisme zichtbaar in alle beleggingscategorieën”, zag Jim Reid van Deutsche Bank. “De volatiliteit van aandelen blijft dalen en de koersen blijven stijgen.”

Woensdag kwam uit Moskou de boodschap dat er nog geen doorbraak is, en dat er nog veel werk gedaan moet worden.

Vertegenwoordigers van de Oekraïense regering zeiden dinsdag juist optimistisch te zijn over een staakt-het-vuren, terwijl Moskou beloofde minder actief te worden rond de Oekraiense hoofdstad Kiev.

De Amerikaanse regering waarschuwde al dat er nog geen bewijzen zijn dat Rusland het conflict serieus wil de-escaleren.

De macro-agenda is vanmiddag goed gevuld, met onder meer een banenrapport en groeicijfers.
 
Cijfers over de werkgelegenheid in de VS in maart, zullen volgens Citigroup waarschijnlijk dekking geven aan de Fed om havikachtiger te worden. Citi rekent op 490.000 nieuwe banen en een verdere daling van de werkloosheid tot 3,7 procent.

Olie werd woensdag duurder. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 2,2 procent tot 106,71 dollar, terwijl een juni-future Brent 2,3 procent duurder werd op 110,09 dollar.  

De euro/dollar steeg verder en stond op 1,1127. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,1084 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Micron Technologies is optimistisch over het afgelopen kwartaal, maar andere chipfabrikanten als AMD en Intel spinnen daar weinig garen bij in de handel voorbeurs woensdag. Wellicht drukt een voorzichtige uitspraak van de topman van TSMC het sentiment. Door de Chinese coronalockdowns is de vraag naar elektronica, inclusief smartphones, volgens voorzitter Mark Liu van TSMC onder druk komen staan.

Nintendo verloor woensdagochtend terrein, nadat de Japanse fabrikant van computerspellen een vertraging aankondigde met de nieuwste Legend of Zelda-game.

Chinese autoriteiten werken aan nieuwe regels om te zorgen dat internetgebruikers dagelijks niet meer dan een bepaald bedrag mogen uitgeven aan digitale fooien. Dit moet beperken hoeveel geld live-streamers kunnen verdienen aan hun volgers. China wil meer invloed op wat Chinese jongeren aan informatie en entertainment consumeren. Er zouden ook strengere censuurregels in de maak zijn.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag hoger op optimisme over een mogelijke diplomatieke oplossing voor de oorlog in Oekraïne. De S&P 500 sloot 1,2 procent hoger op 4.631,60 punten. Technologie-index Nasdaq steeg 1,8 procent tot 14.619,64 punten en de Dow Jones-index steeg 1,0 procent tot 35.294,19 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.