Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street richting hogere opening

Wall Street richting hogere opening
29 mrt 2022 om 14:43

De Amerikaanse futures voorspellen dinsdag een groene opening voor Wall Street. Richting de openingsbel noteert de S&P 500 0,8 procent in het groen en lijken ook de Dow Jones index en Nasdaq aardig hoger te gaan openen.

Maandag wisten de beurzen in New York gedurende de dag te herstellen, nadat de Amerikaanse tienjaarsrente iets afkoelde, tot 2,46 procent, van eerder 2,55 procent. Dinsdag noteert de benchmark op 2,48 procent.

“Markten lijken veel comfortabeler te zijn geworden met de renteverhogingen van de Fed, dat daarbij de economische groei niet zal ontsporen en dat de aandelenmarkten nog steeds de ‘place to be’ zijn”, verklaart Altaf Kassam, investeringsstrateeg bij State Street Global Advisors, het optimisme.

Analisten van Mizuho verwachten dat de combinatie van lagere economische groei en hoge inflatie plus een krapper monetair beleid op de winsten van bedrijven zal wegen.

“Het thema van stagflatie zal de bedrijfswinsten aantasten en het strakkere monetaire beleid zal de financieringskosten voor bedrijven verhogen”, aldus de analisten.

Beleggers kijken dinsdag vooral ook hoopvol naar een nieuwe ronde vredesgesprekken tussen Oekraïne en Rusland in Turkije, hoewel Deutsche Bank waarschuwde voor teveel optimisme, aangezien er “in werkelijkheid weinig zicht is op een staakt-het-vuren”.

Toch meldden diverse media dat Rusland zijn militaire aanwezigheid rond Kiev flink zou willen afschalen. Goed nieuws, oordeelde marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade, die direct zag dat risicovolle activa in trek waren.

De olieprijs daalde scherp. “Als het conflict ten einde komt, zijn er veel minder problemen met Russische energie”, aldus Aslam.

WTI-olie kost dinsdag circa 101 dollar per vat, ruim 4 procent goedkoper ten opzichte van maandag.

Op macro-economisch vlak is er later vanmiddag aandacht voor het consumentenvertrouwen zoals gemeten door The Conference Board in maart en de openstaande vacatures in de VS in februari.

De euro/dollar noteert dinsdag ruim een procent hoger op 1,1114.

Bedrijfsnieuws

Nielsen Holdings wordt overgenomen door een private equity consortium onder leiding van Elliott Investment Management en Brookfield Business Partners voor 28 dollar per aandeel in een deal met een totale waarde van 16 miljard dollar. Dit meldde het mediaconglomeraat, dat onder meer kijkcijfers meet, dinsdag, nadat het eerder een bod van 25,40 dollar afwees van de overnamepartijen. Het bestuur van Nielsen beveelt het bod aan, dat een premie van 60 procent is ten opzichte van de aandelenkoers op 11 maart, toen nog geen sprake was van marktspeculatie over een overname. Het aandeel stijgt dinsdag in de voorbeurshandel 21 procent naar 26,88 dollar.

Tesla steeg maandag 8 procent, na een mogelijke aandelensplitsing waar aandeelhouders zich over uit kunnen spreken. Dinsdag lijkt daar 2 procent bij te komen voor het aandeel.

Aandelen van Dave & Buster’s Entertainment noteren voorbeurs zo’n 5 procent in de min, nadat de restaurant- en entertainmentketen met tegenvallende kwartaalcijfers kwam.

BP en Uber starten een nieuwe strategische samenwerking. Dit meldden de twee bedrijven dinsdag. Dankzij de nieuwe samenwerking zullen de komende jaren meer dan 3.000 tankstations en gemakswinkels van BP worden opgenomen in de app van Uber Eats. Het aandeel Uber noteert dinsdag voorbeurs 3 procent hoger.

Slotstanden

De S&P 500 won maandag 0,7 procent op 4.575,52 punten en de Dow Jones index steeg 0,3 procent op 34.955,89 punten. De Nasdaq sloot 1,3 procent hoger op 14.354,90 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.