AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM vrijdag, 25 maart 2022 08:05

Licht hogere start AEX voorzien na rally Wall Street

In dit artikel vind u onder andere informatie over: NED25, NLMID,

De Amsterdamse beurs gaat vrijdag naar verwachting een licht hogere opening tegemoet. Wall Street sloot donderdagavond nog overtuigend in het groen, terwijl de Chinese beurzen vanochtend juist onder druk staan. 

Futures op de AEX wezen ongeveer een uur voor de beursgong op een winst van 0,3 procent. Donderdag maakte de AEX min of meer een pas op de plaats met een slotstand van 720,85 punten. 

Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets constateerde dat de Europese beurzen donderdag moeite hadden om richting te kiezen, "gevangen in onzekerheid", terwijl de NAVO, de leiders van de G7 én de Europese Unie in Brussel bijeen waren voor een historische ontmoeting die veel eensgezindheid uitstraalde.

"De toon was streng", aldus Hewson, "met de NAVO die besloten heeft om de oostflank van de NAVO-alliantie te versterken, terwijl men de Russische president Poetin waarschuwde geen chemische of andere massavernietigingswapens in te zetten."

De Verenigde Staten kondigden nieuwe sancties af, met name gericht tegen Russische defensiebedrijven en parlementsleden van de Doema. Nieuwe Europese sancties, bijvoorbeeld een importban op Russische energie, zijn nog niet afgekondigd. Daarover zou verdeeldheid bestaan.

Op Wall Street lijken beleggers zich ondertussen niet meer af te laten schrikken door de oorlog in Oekraïne en de steeds havikachtiger geluiden vanuit het kamp van de Federal Reserve. Techbeurs Nasdaq sloot donderdagavond zelfs 2 procent hoger, terwijl waarderingen van techaandelen juist als relatief kwetsbaar worden beschouwd bij oplopende rentes. 

Ook kijken beleggers met een schuin oog naar de herbalancering van effectenportefeuilles volgende week, als het einde van het kwartaal wordt ingeluid, die een positieve impact op aandelen zou kunnen hebben.

In Azië noteren de meeste hoofdindices vanochtend nipt in het groen, met uitzondering van de beurzen in China, waar de Hang Seng index in China ruim 2 procent lager koerst, na aanvankelijk zelfs bijna 5 procent te hebben prijsgegeven. 

Chinese techaandelen zijn de laatste weken ten prooi gevallen aan grote onzekerheid, vooral doordat hun macht wordt ingeperkt door de Chinese autoriteiten en er onzekerheid bestaat over hun beursnoteringen op Wall Street.

De Amerikaanse olie-future noteert daarnaast vanochtend vlak, na een daling van ruim 2 procent naar 112,34 dollar per vat donderdagavond. 

Bedrijfsnieuws

Eurocommercial Properties boekte in het afgelopen jaar een iets lager resultaat dan in dezelfde periode een jaar eerder en ook de huurinkomsten liepen iets terug. Het vastgoedfonds meldde echter evenwel ook dat de omzet in zijn winkelcentra inmiddels weer boven het niveau van voor de coronacrisis ligt en verhoogde het dividend stevig. 

Deutsche Bank verhoogde het koersdoel voor Heineken van 95,00 naar 97,00 euro.

Alumexx tekende een intentieovereenkomst met Lado Klimmaterialen uit Rotterdam. Lado verkoopt klimmaterialen voor de bouw, industrie en ZZP-markt, in Nederland en Europa.

Verfspecialist Holland Colours stopt met alle markt- en bedrijfsontwikkelingen in Rusland en Wit-Rusland.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 steeg donderdag 1,4 procent op 4.520,16 punten en de Dow Jones index won 1,0 procent op 34.707,94 punten. De Nasdaq sloot 1,9 procent hoger op 14.191,84 punten.


De koers van het aandeel NED25 noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel NLMID noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Openingsbericht

De Aandeelhouder TV

september 28, 2022

De NASDAQ Adam bodem – 28sep22

september 28, 2022

Obligatiemarkt biedt kansen

september 28, 2022

Aanslagen en sterke dollar | 28 september 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 27, 2022

AHOLD weer UP? – 27sep22

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:19

  Beleggers wachten met spanning op nieuwe inflatiecijfers

 • 17:21

  TA van Edward Loef – Vangrails in de Nasdaq-100 index

 • 16:51

  LYNX Beursflash | Aandeel ING: profiteren van stijgende rentes

 • 11:40

  AEX toont kracht & technisch bodempatroon voor aandeel BESI

 • 08:05

  Beurzen omhoog in aanloop naar nieuwe inflatiecijfers

 • 17:24

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken?

 • 07:43

  Dalende inflatieverwachting geeft beurzen een boost

 • 17:47

  TA van Edward Loef – Bankaandelen hoger na ECB-besluit

 • 13:00

  Swing trading: een ‘spannende’ beleggingsstrategie

Masterclasses

Columns

Nieuw
28 sep 14:51 Redactie

De grote gok van de Britten

28 sep 12:18 Nico Inberg

De grote gok van de Britten

28 sep 11:55 Redactie

Die betrouwbare overheid…..Vastgoedaandelen de pineut