Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Minder Chinese producten vrij van Amerikaanse importheffing

Minder Chinese producten vrij van Amerikaanse importheffing
24 mrt 2022 om 13:46

De Verenigde Staten blijft honderden Chinese producten uitzonderen van de verhoogde importheffingen, maar voor enkele honderden productsoorten gaan de verhoogde heffingen weer gelden.

Van 549 producten die eerder waren uitgezonderd van extra importheffing worden er 352 opnieuw uitgezonderd na het verlopen van de termijn, met terugwerkende kracht vanaf 12 oktober 2021 en tot het einde van dit jaar.

Bedrijven konden laten weten of een specifiek product ook in de VS of in andere landen dan China kon worden gekocht, of er specifieke problemen waren met de aanlevering van het product, en of de heffing tot grote schade van het Amerikaanse bedrijf zou leiden.

Voorbeelden van producten die opnieuw zijn vrijgesteld zijn pompen, compressors, filters, bepaalde motoren, schakelaars enzovoorts.

De heffingen werden ingesteld tussen augustus 2018 en januari 2020 door de toenmalige regering onder president Donald Trump, uit onvrede over de Chinese handelwijze rond overdracht van technologie, intellectueel eigendom en innovatie. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.