Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ING zet BAM op kooplijst

Beursblik: ING zet BAM op kooplijst
24 mrt 2022 om 09:40

ING heeft donderdag het advies voor BAM verhoogd van Houden naar Kopen, terwijl het koersdoel van 2,80 naar 3,50 euro ging.

Analist Tijs Hollestelle meent dat het aandeel vanaf het huidige niveau flink kan stijgen. Hij zette BAM dan ook op de favorietenlijst.

De bouwer heeft eindelijk definitief besloten geen grote, complexe en meerjarige bouwprojecten aan te nemen, aldus Hollestelle. “Het is een zeer uitdagende taak om de bedrijfscultuur bij een bouwer te veranderen, maar we zijn van mening dat het huidige bestuur dit voor elkaar heeft gekregen.”

De succesvolle desinvesteringen dit jaar, het reorganisatieplan en het plotselinge besluit om niet meer mee te doen aan grote tenders zullen volgens de analist leiden tot hogere en tevens beter voorspelbare operationele marges. 

Volgens de analist heeft de bouwer nog te kampen met enkele problematische projecten uit het verleden, maar BAM kan deze risicovolle projecten op termijn ook achter zich laten.

Dit brengt BAM uiteindelijk naar een EBITDA-marge van 5 procent, voorziet Hollestelle. De analist raamt voor dit jaar een omzet van 6,5 miljard euro en voor 2023 van bijna 6,6 miljard euro. De aangepaste EBITDA stijgt volgens ING van 260 miljoen euro in 2022 naar 289 miljoen euro in 2023.

Het aandeel BAM steeg donderdagochtend met 7,2 procent tot 2,66 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.