Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amerikaanse futures wijzen op hogere opening Wall Street

Amerikaanse futures wijzen op hogere opening Wall Street
24 mrt 2022 om 11:55

De Amerikaanse futures wezen donderdag rond het middaguur op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,4 procent in het groen.

Het sentiment is donderdag voorzichtig in aanloop naar het bezoek van de Amerikaanse president Joe Biden aan Europa. Biden zal de vergaderingen van de NAVO, de G7 en de EU bijwonen. Belangrijkste agendapunt is de oorlog in Oekraïne. Biden zal naar verwachting nieuwe sancties aankondigen om Rusland te straffen. Ook zal Biden proberen China verder onder druk te zetten om te voorkomen dat Beijing Moskou te hulp schiet.

“Aandelen zullen het moeilijk hebben, omdat de geopolitieke onzekerheid de energieprijzen verder opjaagt”, zei marktanalist Edward Moya van Oanda.

“We zullen moeten afwachten welke nieuwe maatregelen vandaag worden aangekondigd, maar de weerstand tegen een volledig embargo op Russische olie en gas is zeer aanwezig”, zei marktanalist Henry Allen van Deutsche Bank.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en de orders voor duurzame goederen, gevolgd door de inkoopmanagersindex van Markit later op de middag.  

De euro/dollar noteerde op 1,0989. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1002 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1004 op de borden.

Olie noteerde donderdag vrijwel vlak.

Bedrijfsnieuws
 
Nikola noteerde voorbeurs 9,4 procent hoger, nadat het bedrijf bevestigde dat de productie van zijn elektrische vrachtwagen is begonnen.

Moderna steeg voorbeurs 0,2 procent, nadat de farmaceut meldde dat uit een studie is gebleken dat zijn coronavaccin een goede immuunrespons bij kinderen van 6 maanden tot 5 jaar oplevert.

CEO’s van luchtvaartmaatschappijen hebben er bij president Biden op aangedrongen om de eis af te schaffen dat passagiers mondmaskers dragen in vliegtuigen en op luchthavens.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 1,2 procent lager op 4.456,24 punten. De Dow Jones index eindigde 1,3 procent in het rood op 34.358,50 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,3 procent tot 13.922,60 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.