Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: financiering blijft punt van aandacht voor Avantium

Beursblik: financiering blijft punt van aandacht voor Avantium
23 mrt 2022 om 09:48

Avantium heeft in 2021 meer omzet dan verwacht geboekt, terwijl het nettoverlies conform verwachting was, maar de kaspositie zal vermoedelijk nog jarenlang een punt van aandacht zijn. Dit stelde analist Reginal Watson van ING woensdag.

Watson merkte op dat de jaaromzet flink hoger uitviel dan de consensus, maar dat het verlies van 24,4 miljoen euro in lijn met de verwachtingen was.

De kaspositie bedroeg eind 2021 34,9 miljoen euro, maar 18,5 miljoen euro daarvan is gereserveerd voor de totale bijdrage van 45 miljoen euro aan de financiering van de nieuwe ARP-fabriek. Avantium houdt na de betaling daarvan 16,4 miljoen euro over in 2022 en het bedrijf verwacht dat de cashburn zal dalen van 20 miljoen euro per jaar tot 12 miljoen euro per jaar als de financiering van ARP is afgerond.

De voorgestelde emissie van 45 miljoen euro moet nog plaatsvinden en kan naast subsidies voor extra geldstromen zorgen. “Maar het behoud van de kaspositie blijft een punt van aandacht voor de komende jaren”, aldus de analist.

ING heeft een koopadvies op Avantium met een koersdoel van 14,61 euro. Het aandeel leverde woensdagochtend 5,7 procent in op 4,86 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.