Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Video: nog een keer correctie AEX tot 650 punten

Video: nog een keer correctie AEX tot 650 punten
18 mrt 2022 om 12:57

De AEX gaat toch nog één keer onderuit en kan daarbij dalen tot 650 punten. Dit zei vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld International vrijdag voor de camera van ABM Financial News.

Van Eerden sprak van een positieve beursweek, hoewel de Russische invasie van Oekraïne het sentiment blijft domineren. “Dit maakt beleggers nerveus, waardoor de volatiliteit hoog is”, zei hij.

Daarnaast nam de vermogensbeheerder het monetair beleid van de ECB en de Federal Reserve onder de loep. De verkrapping van het beleid door de centrale banken met het oog op de hoge inflatie, in combinatie met de aanhoudende verstoringen in de aanvoerketen en de sancties tegen Rusland, maakt dat het bedrijfsleven het volgens Van Eerden momenteel wat moeilijker heeft. Hij verwacht dan ook  dat bedrijven hun prognoses voor het lopende boekjaar tijdens de publicatie van de komende kwartaalcijfers zullen bijstellen. “Bedrijven zullen wat voorzichtiger zijn”, denkt Van Eerden.

De vermogensbeheerder ziet kansen in de sectoren voeding, olie en gas. Hij kijkt daarbij met name naar de VS, omdat de economische groei in de VS sterker is dan in Europa.

Klik hier voor: nog een keer correctie AEX tot 650 punten

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.