Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Valuta: euro neigt naar 1,10 dollar

Valuta: euro neigt naar 1,10 dollar
16 mrt 2022 om 11:09

De euro noteerde woensdag rond 1,0980 dollar, op een dag waarop de Federal Reserve met een vers rentebesluit komt.  

“Daar is het wachten op, maar de markt heeft een verhoging met 25 basispunten al ingeprijsd”, aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. “Daarmee verschuift de aandacht naar het commentaar van voorzitter Jerome Powell en de dot plot”, aldus Mevissen.

De markt oogt na de als iets constructiever ervaren opstelling van Rusland in de gesprekken over een staakt-het-vuren in Oekraïne en de terughoudendheid van China ten aanzien van het conflict volgens Mevissen risicominnend, ofschoon de volatiliteit zeker nog niet is afgenomen.

Van de macro-economische data die vandaag uit de Verenigde Staten naar buiten komen, zijn wat Mevissen betreft de detailhandelsverkopen het belangrijkst.    

Vanmiddag volgen in de Verenigde Staten in aanloop naar het rentebesluit naast de detailhandelsverkopen ook de importprijzen over februari, de bedrijfsvoorraden over januari, het vertrouwen van de huizenbouwers over maart en de wekelijkse olievoorraden.

De euro noteerde woensdag 0,2 procent hoger op 1,0984 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8409 Britse pond. Het Britse pond steeg woensdag 0,1 procent en noteerde op 1,3061 dollar. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Tesla Inc.

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.