Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Drukke week met rentebesluit ECB

Drukke week met rentebesluit ECB
6 mrt 2022 om 14:40

Ook komende beursweek zal vooral weer bepaald worden door de ontwikkelingen in en rondom Oekraïne, terwijl de markt verder let op wat de Europese Centrale Bank te vertellen heeft.

Afgelopen week daalde de AEX door alle oorlogszorgen met meer dan 7 procent tot onder de 672 punten.

De oorlog maakt volgens Bank of America vooral Europese aandelen op dit moment onaantrekkelijk.

Geniet nu van 50% korting op een Premium Account bij De Aandeelhouder. Ja, dat wil ik!

Beleggingsstrateeg Sebastian Raedler van de Amerikaanse bank rekent op een daling van de Stoxx Europe 600 index naar 410 punten in het derde kwartaal. Alleen als de oorlog in Oekraïne snel eindigt, dan kan dit scenario ontlopen worden, denkt hij. Vrijdag sloot de index 3,6 procent lager op 422 punten.

Bank of America heeft een Onderwogen advies op Europese aandelen. Vooral cyclische waarden moeten volgens Raedler worden gemeden.

Veder meldde China dit weekend voor 2022 te streven naar een economische groei van 5,5 procent. Dat is de laagste groeidoelstelling van de afgelopen 30 jaar.

Macro-economisch belooft het een drukke week te worden. Maandag start nog rustig, met als voornaamste punt Chinese exportcijfers. Een dag later volgen de Verenigde Staten met deze cijfers. Dinsdag zijn er ook de Duitse industriële productie en de groei in de eurozone.

Halverwege de week is er een inflatiecijfer uit China en let de markt op de vacatures en olievoorraden in de VS.

Donderdag is er vooral aandacht voor het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. Verder zijn er inflatiecijfers uit Nederland en de VS, net als de wekelijkse steunaanvragen. Ook zijn er productiecijfers uit verschillende landen, waaronder Nederland.

Vrijdag tot slot komen er inflatiecijfers uit Duitsland en is er een Amerikaans consumentenvertrouwen. Uit het VK komen exportdata en een productiecijfer.

Op het vlak van de bedrijfsresultaten is het inmiddels een stuk rustiger. Maandag is de agenda leeg en dinsdag opent alleen TKH de boeken. Woensdag volgt Basic-Fit en donderdag Boskalis. Vrijdag zijn er nog cijfers van Beter Bed en Stern.

Ook in het buitenland is de meeste drukte wel geweest. Meme-stock AMC komt dinsdag met cijfers, net als Oracle. Woensdag is er nog aandacht voor de Duitse grootmachten Adidas en Deutsche Post.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.